Trauksme Bauskas novadā: specdienesti 4 stundas pēta dīvainu vēstuli, ko saņēmusi kāda kundze
Drošība pirmajā vietā: sūtījuma saturs tika pārbaudīts vairākas stundas. Aploksne izrādījās piebērta ar baterijām.
112
2015. gada 25. novembris, 08:26

Trauksme Bauskas novadā: specdienesti 4 stundas pēta dīvainu vēstuli, ko saņēmusi kāda kundze

Jauns.lv

Bauskas novadā vakar trauksmi sacēlusi kāda iedzīvotāja, kura uz privātmāju saņēmusi aizdomīgu sūtījumu. Atbildīgajiem dienestiem to pārbaudot, atklājies, ka aploksnē ir nekaitīgas rokas pulksteņa baterijas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā vēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), ap plkst.12 tika saņemts izsaukums no kādas Vecsaules pagasta Ozolaines iedzīvotājas, kura ziņoja, ka saņēmusi aizdomīgu sūtījumu no ārzemēm. Notikuma vietā ieradās atbildīgie dienesti, sūtījuma pārbaudīšanas operāciju vadīja Valsts policija (VP).

Aizdomīgo aploksni apskatīja un pārbaudīja VUGD, VP specvienība "Omega", Slimību profilakses un kontroles centrs, Valsts vides dienesta Radiācijas drošības centrs un citi eksperti.

Tā kā nekas neliecināja, ka sūtījums varētu apdraudēt klātesošo dzīvību vai veselību, tas tika atvērts, un atklājās, ka aploksnē ir desmit rokas pulksteņu baterijas. Persona, kura ziņoja par aizdomīgo sūtījumu, dienestiem apgalvoja, ka šādas baterijas no ārzemēm nav pasūtījusi.

Aizdomīgā sūtījuma pārbaude ilga nepilnas četras stundas un tā tika veikta saskaņā ar Ministru kabineta izdoto instrukciju Nr.12 "Instrukcija par atbildīgo institūciju rīcību nezināmas izcelsmes vielas vai priekšmeta atrašanas gadījumā, ja ir aizdomas, ka tas satur sprādzienbīstamas, radioaktīvas, bīstamas ķīmiskas vai bioloģiskas vielas, kā arī ja konstatētas terora akta pazīmes".

LETA/Foto: Shutterstock