foto: LETA
Latvijai līdz šim izdevies mājup atsaukt 284 emigrantu ģimenes
Kopumā remigrācijas projektā ir iesaistījušās jau 2663 ģimenes, 284 no tām ir atgriezušās uz dzīvi Latvijā, savukārt 279 ģimenes plāno šo soli spert tuvākajos gados.
Sabiedrība
2019. gada 4. decembris, 19:55

Latvijai līdz šim izdevies mājup atsaukt 284 emigrantu ģimenes

Jauns.lv

Latvijas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar plānošanas reģioniem veiksmīgi turpina uzsākto darbu pie remigrācijas veicināšanas, mērķtiecīgi īstenojot projekta “Reģionālais koordinators remigrācijas veicināšanai” aktivitātes. Remigrācijas koordinatori projektā ir iesaistījuši lielu ģimeņu skaitu.

Šo ziņu kā svarīgu izcēlis Īrijas latviešu portāls "Baltic-Ireland". 

Kopumā remigrācijas projektā ir iesaistījušās jau 2663 ģimenes, 284 no tām ir atgriezušās uz dzīvi Latvijā, savukārt 279 ģimenes plāno šo soli spert tuvākajos gados. Šobrīd plānošanas reģionu reģionālie koordinatori ir sagatavojuši 3404 individuālus atgriešanās piedāvājumus. Jāņem vērā, ka atbalsts tiek sniegts ne tikai tām ģimenēm, kuras šobrīd dzīvo ārvalstīs un ir izrādījušas interesi par atgriešanos Latvijā, bet arī tām ģimenēm, kuras jau ir atgriezušās uz pastāvīgu dzīvi.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce uzsver: “Remigrācijas politika ir ļoti svarīga Latvijas valdības sastāvdaļa. Latvijai ir ko piedāvāt tiem, kas vēlas atgriezties, – darba vietas, iespējas attīstīties, saņemt atbalstu no valsts, pašvaldību, Eiropas līdzekļiem. Protams, ir vajadzīga palīdzīga roka, kas sagatavo konkrētus piedāvājumus ģimenēm ar vai bez bērniem, jauniešiem un pensijas vecuma cilvēkiem izvēlēties savu nākotni saistīt ar Latviju, Latgali. Tāpēc tiek realizēts projekts par remigrācijas koordinatoriem. Esmu gandarīts, ka projekts ir sekmīgs, jo esam palīdzējuši simtiem ģimeņu atgriezties.”

Latgales plānošanas reģions (LPR) norāda, ka, atgriezušos skaits reģionā turpina palielināties. Ar koordinatora atbalstu pašreiz Latgalē ir atgriezušās 88 ģimenes (kopā 223 cilvēki) un sazinājusies 41 ģimene (112 cilvēki), kas atgriezušās pēc pašu iniciatīvas. Tuvākajā nākotnē šī projekta ietvaros uz Latgali plāno atgriezties vēl 76 ģimenes (kopā 223 cilvēki) no Lielbritānijas, Īrijas, Vācijas un Skandināvijas valstīm.