foto: EPA/Scanpix
Latvija nosoda Londonā un Hāgā notikušos uzbrukumus
Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas centrā piektdien netālu no Londonas tilta teroristiskā uzbrukumā nodurti divi cilvēki
2019. gada 29. novembris, 23:52

Latvija nosoda Londonā un Hāgā notikušos uzbrukumus

Jauns.lv / LETA

Latvija visstingrākajā veidā nosoda Londonā un Hāgā piektdien pastrādātos vardarbības aktus, kuros dzīvību zaudējuši un ievainoti vairāki cilvēki, informē Ārlietu ministrijā.

"Latvija vienmēr ir uzsvērusi, ka mūsdienu sabiedrībā nav vietas nekādām vardarbības izpausmēm," uzsvēra ministrijā.

Tā Latvijas vārdā izsaka visdziļākos līdzjūtības apliecinājumu bojāgājušo ģimenēm un piederīgajiem, kā arī novēl ātru izveseļošanos cietušajiem.

Ministrija aicina Latvijas valstspiederīgos ņemt vērā izplatīto informāciju un ceļojuma brīdinājumus par pastrādātajiem incidentiem.

Kā ziņots, Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas centrā piektdien netālu no Londonas tilta teroristiskā uzbrukumā nodurti divi cilvēki, pavēstīja britu policija un mediji.

Policija iepriekš vēstīja, ka uzbrukumā vairāki cilvēki ievainoti un ka policija uz Londonas tilta nošāvusi aizdomās turamo.

"Es tagad varu apstiprināt, ka tas ir pasludināts par teroristisku incidentu," paziņoja Londonas policijas komisāra asistents Neils Basu. Pēc viņa teiktā, šobrīd nav skaidrs uzbrucēja motīvs.

Uz Londonas tilta uzbrucējs sadūris vairākus cilvēkus

Londonas policija piektdien paziņoja, ka pie Londonas tilta galvaspilsētas centrā kāds vīrietis sadūris vairākus cilvēkus. Policija plkst.13.58 pēc vietējā laika ...

gallery icon

Dažas stundas pēc terorakta Londonā, Nīderlandē Hāgas centrā uzbrukumā sadurti trīs cilvēki, tviterī pavēstīja policija.

foto: AP/Scanpix
Hāgas centrā uzbrukumā sadurti trīs cilvēki

Uzbrukums noticis pilsētas centra populārajā tirdzniecības ielā Grote Markstrātā. Saistībā ar uzbrukumu policija turpina meklēt 45 līdz 50 gadus vecu vīrieti. Par uzbrukuma motīviem un kontekstu detalizētāka informācija šobrīd netiek sniegta.