foto: LETA
Uzturēšanās pansionātā "Lauciene" no nākamā gada maksās dārgāk
Sabiedrība
2019. gada 21. novembris, 16:00

Uzturēšanās pansionātā "Lauciene" no nākamā gada maksās dārgāk

Jauns.lv / LETA

Lai uzlabotu sniegto pakalpojumu kvalitāti, no nākamā gada 1.janvāra Talsu novada pansionātā "Lauciene" uzturēšanās maksa palielināsies par nepilniem trīs eiro dienā, sasniedzot 21 eiro, informēja pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Pansionāts "Lauciene" ir Talsu novada pašvaldības iestāde, kas nodrošina ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus pensijas vecuma personām, kā arī pirmās un otrās grupas invalīdiem. Iestāde vērsta uz pamatvajadzību apmierināšanu personām, kurām ir objektīvas grūtības sevi aprūpēt vecuma vai funkcionālu traucējumu dēļ.

Talsu novada dome pieņēma lēmumu paaugstināt uzturēšanās maksu pansionātā līdz 21 eiro dienā. Patlaban klientam dienā bija jāmaksā 18,08 eiro.

Fedko norādīja, ka patlaban vidējais klientu skaits mēnesī ir 200, tas ir arī optimālais personu daudzums, ko iestāde spēj uzņemt. 

Tomēr pansionātā nepieciešams palielināt aprūpētāju skaitu. Patlaban šos darba pienākumus nodrošina personāls ar 41 darba slodzi, bet pēc uzturēšanās maksas palielināšanas plānots slodžu skaitu palielināt līdz 49,5. Šajās izmaksās iekļautas personāla izmaksas, kas pozitīvi ietekmēs ne tikai aprūpētājus, bet arī medmāsas, pavārus un sociālā darba speciālistus, skaidroja Fedko.

Būtiski ieguldījumi vajadzīgi arī inventāra atjaunošanai. Tas attiecas gan uz segu, spilvenu, matraču iegādi, gan uz virtuves aprīkojuma, funkcionālo gultu, ratiņkrēslu un podkrēslu iegādi, norādīja pašvaldības pārstāve.