foto: Rebeka Žeire/LETA
Jūrmalā grib tērēt miljonus jaunām pieturām
Autobusa pietura pie Dubultu dzelzceļa stacijas.
Novadu ziņas
2019. gada 19. novembris, 05:24

Jūrmalā grib tērēt miljonus jaunām pieturām

Kas Jauns Avīze

Jūrmalas dome plāno pilsētā nomainīt visas 205 sabiedriskā transporta pieturvietas, tērējot divarpus miljonus eiro – vairāk nekā 12 000 eiro vienai pašai pieturai.

Metu konkursā septiņu piedāvājumu konkurencē par labāko atzīts vietējā dārzkopības uzņēmuma JLD veikums, saņemot 4000 eiro godalgu. Šī firma pieder domes galvenās pilsētplānotājas brālim un pēdējā laikā saņem arvien naudīgākus pašvaldības pasūtījumus, vēsta "Latvijas Radio".

Runa ir par četru dažādu veidu pieturvietām. “Pieturas ir novecojušas gan morāli, gan vizuāli, estētiski. Tās, varētu teikt, vairs neiekļaujas pilsētas vidē, gribam redzēt kaut ko modernāku,” apgalvo domes Pilsētplānošanas nodaļas ainavu arhitekte Inga Tramdaha.  

Neviens mets gan neesot bijis izcils, un konkrēti vēl par uzvarētāju nevar spriest. Nolikums paredz visu procesu kopumā – no idejas līdz gatavai pieturvietai, tātad projektēšanu, būvniecību, autoruzraudzību.

Komisijā bija arī domes Pilsētplānošanas nodaļas vadītāja, arhitekte Vita Zvejniece, kuras brālis ir JLD īpašnieks Jānis Lasis. Viņa gan, ņemot vērā iespējamo interešu konfliktu, no komisijas izstājusies.

Jautāta, vai zina par to, ka JLD iepriekš uzvarējusi daudzos iepirkumos Jūrmalā, Zvejniece Latvijas Radio atbildējusi: “Jā, viņi nodarbojas ar apzaļumošanu, protams. Tas man nav nekāds noslēpums, tas ir tikai normāli.”

Konkursa komisija un dome tomēr vēl nav lēmusi par pieturvietu nomaiņas projekta īstenošanu, turklāt pašvaldības 2020. gada budžetā šim nolūkam līdzekļi nav ieplānoti. Konkurss rīkots, lai saņemtu dizaina idejas.

JLD nodarbošanās ir ainavu veidošana un uzturēšana, pērn nopelnīts ap 60 000 eiro. Lielu daļu apgrozījuma veido Jūrmalas domes pasūtījumi.

Par pilsētas apstādījumu kopšanu 2017. gadā bijis līgums 900 000 eiro apmērā, pērn par miljonu, šogad par 1,25 miljoniem eiro. Par miljonu uzticēts veidot bērnu rotaļu un sporta laukumus, ir bijuši mazāki līgumi par ielu remontu uzraudzību, autostāvvietu paplašināšanu, saulessargu piegādi Dzintaru Mežaparkam, rotaļu laukumu apkopi un remontu.