Rīgas Centrālā bibliotēka aicina uz tikšanos ar Latvijas ekotūrisma speciālistu Aivaru Jakoviču
Runā Rīga
2019. gada 15. novembris, 21:52

Rīgas Centrālā bibliotēka aicina uz tikšanos ar Latvijas ekotūrisma speciālistu Aivaru Jakoviču

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Rīgas Centrālās bibliotēkas Juglas filiālbibliotēkas (Brīvības gatve 430a) neformālais klubiņš „Juglas aicinājums” š.g. 21. novembrī plkst. 14.00 aicina uz tikšanos ar Aivaru Jakoviču.

A. Jakovičs studējis vēsturi Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē. Specializācija: kultūras mantojums.

20. gs. 80. gadu sākumā izveidojis pret padomju režīmu vērstu organizāciju "Trejdeviņi". 1987. gadā iestājies Vides aizsardzības klubā (VAK) un strādājis par VAK žurnāla "Staburags" redaktoru. 1988. gadā viens no Latvijas nacionālās neatkarības kustības(LNNK) dibinātājiem un pirmās LNNK padomes 14 locekļiem. Bijis Rīgas domes deputāts.

2006. - 2007. g. darbojies Latvijas Vides aizsardzības fonda konsultatīvajā padomē. Strādā par VAK projektu vadītāju. VAK nodaļas "VAK Mantojums" valdes priekšsēdētājs.

Organizējis vides izglītības pasākumus, vadījis meža izpētes projektus Rīgā, Garkalnes, Carnikavas, Ropažu un Ādažu novados. Veicis Lēdurgas novada kultūrvēsturisko izpēti. 

Darbojas ekotūrisma jomā. Izdevis ekotūrisma ceļvežus: “Mežaparks”, “Šmerlis”, “Rīgas ekotūrisma ceļvedis”, “Rīgas piejūra”. Organizē zaļās ekskursijas – pārgājienus.

Ekotūrisms Latvijā ir jaunums, bet pasaulē viens no modernākajiem un perspektīvākajiem tūrisma virzieniem. Latvijas lielākās bagātības ir daba un kultūras mantojums. Un ne tikai zināmākie, kā piemēram, Sigulda, Ventas rumba, Mākoņkalns u.c., bet arī katrā apkaimē ir savas pērles. Aivars Jakovičs tās māca ieraudzīt.

Uz tikšanos aicināti visi interesenti