Eksprezidents Bērziņš stāsta, kā jūtas, un skaidro, kāpēc pazudis no sabiedrības
Pilnīgi nozudis gan eksprezidents Bērziņš nav. Pēdējoreiz viņš publiski manīts 9. novembrī, kad ar visiem citiem Latvijas prezidentiem tikās Melngalvju namā.
Sabiedrība
2015. gada 30. novembris, 06:31

Eksprezidents Bērziņš stāsta, kā jūtas, un skaidro, kāpēc pazudis no sabiedrības

Jauns.lv

Eksprezidenta Andra Bērziņa pilnvaras beidzās šī gada jūlijā. Kopš tā laika sabiedrībā bijušo valsts galvu tikpat kā nemana. Bērziņa prombūtne izraisījusi arī spekulācijas par eksprezidenta veselības stāvokli. Kasjauns.lv izdevās sazināties ar Bērziņu, un telefonsarunā eksprezidents paskaidroja, kādēļ pēdējos mēnešus izvēlējies pavadīt ārpus publiskas dzīves.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Atkopjas pēc operācijas

„Nav jau nekāds noslēpums, ka man nesen uztaisīja operāciju. Pašlaik es no tās atkopjos. Mana dzīve tomēr ir privāta, un es necenšos komentēt medijos publicēto – tad jau tam būtu nemitīgi jāseko līdzi,” sarunā ar Kasjauns.lv pauž Bērziņš. Zināms, ka bijušais valsts galva nesen pārcietis muguras operāciju un pēcāk devies atkopties rehabilitācijas centrā „Līgatne”, kur valsts pirmo personu pamanījuši arī pārējie centra apmeklētāji.

Valsts svētkus pavada ģimenes lokā

Šobrīd eksprezidents jūtoties gana labi un no rehabilitācijas iestādes ir jau izrakstījies. Bērziņš atklāj, ka nav pievienojies pārējiem eksprezidentiem publiskos pasākumos valsts svētkos, jo rehabilitācijas process joprojām turpinās un atlabšanai tomēr esot savi noteikumi. „18.novembri pavadīju kopā ar tuviniekiem. Man jau vismīļākā ir svecīšu nolikšana 11.novembrī, uz kuru arī devos kopā ar ģimeni. Izvairos plaši komentēt notikumus un iesaistīties politikas apspriešanā, jo tas, manuprāt, vairāk ir tagadējo politiķu uzdevums. Lai iesaistās tie, kas šobrīd darbojas aktīvāk,” apgalvo Bērziņš.

Eksprezidents arī pastāstīja, ka šad tad apciemo laukus, kas viņam joprojām ir mīļi, taču galvenais šobrīd esot veselība. Rehabilitācijas process paredz viņam vairākus ierobežojumus.


Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA

Tēmas