Salaspilī 11.novembrī aizvadīts lāpu gājiens
Novadu ziņas
2019. gada 12. novembris, 16:16

Salaspilī 11.novembrī aizvadīts lāpu gājiens

Jauns.lv

11. novembrī Salaspilī svētku sajūtu uzbūra sveču gaisma, uguns siltums, tuvas melodijas un īpaši veidots cilvēku stāstījums par tiem senajiem un mūsu valstij tik nozīmīgajiem notikumiem. Lāpu gājiens pulcēja salaspiliešus. Vienoti kā “uguns upe” šis gājiens devās cauri Salaspilij, apliecinot savu piederību pilsētai un valstij. Cik patīkami bija redzēt, ka lāpu gājienā devās jaunieši kopā ar saviem skolotājiem, vecāki ļaudis, bērni kopā ar vecākiem. Lāpu gājiena mērķis bija pateikties Latvijas valsts brīvības cīnītājiem, godināt mūsu brīvības cīnītājus.

Gājiena priekšgalā devās policijas ekipāža, zemessardzes karavīri, jaunsargi, domes pārstāvji.

Lāpu gājiens Salaspilī

gallery icon
15

Gājiena sagaidīšana notika pie kultūra nama “Rīgava”, kur notika pasākuma oficiālā daļa. Pasākums tika atklāts, skanot Latvijas valsts himnai. Klātesošos uzrunāja un sveica domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars, aizkustinošus un stiprus vārdus pasākuma dalībniekiem teica Ikšķiles evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Guntars Žīgurs. Saviļņojošs bija kora LŌJA dziedājums “Zibsni zvaigznes aiz Daugavas” paldies diriģentam Ģirtam Gailītim. Vakara muzikālo daļu piepildīja Inetas Rudzītes brīnišķīgais muzikālais sniegums. Vēlāk pasākuma dalībnieki tika aicināti kultūras nama iekštelpās, lai sirsnīgā gaisotnē turpinātu vakaru ar filmas “Dvēseļu putenis” aizkadru režisori Žaklīnu Zāberi. Filma “Dvēseļu putenis” ir vēsturiska kara drāma pēc strēlnieka Aleksandra Grīna romāna motīviem un ved 100 gadus senā pagātnē. Vakars pagāja sirsnīgās sarunās par un ap filmas tapšanu.

Kultūras “Rīgava” filmu “Dvēseļu putenis” demonstrēsim 22. novembrī plkst. 19.00. Sekojiet līdz mājaslapai www.salaspilskultura.lv un Facebook Salaspils kultūra.