foto: Anrijs Požarskis
FOTO. Koncertzālē “Cēsis” izskanējis Andrejam Žagaram veltīts koncerts
Kultūra
2019. gada 12. novembris, 12:47

FOTO. Koncertzālē “Cēsis” izskanējis Andrejam Žagaram veltīts koncerts

Jauns.lv

Sestdien, 9. novembrī, pasaules elpu Koncertzālē „Cēsis” ienesa koncerts „Draugi – Andrejam Žagaram”, kurā uzstājās operas dīva Kristīne Opolais, Egils Siliņš, Džonatans Tetelmans, Mihails Čuļpajevs un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Programmā skanēja Andrejam Žagaram tik tuvā opermūzika ar ārijām no viņa iestudētajām Riharda Vāgnera, Džuzepes Verdi, Pētera Čaikovska, Džakomo Pučīni, Žorža Bizē, Umberto Džordano un Artura Rubinšteina operām. Koncertā dzirdējām arī komponista Artura Maskata “Tango”.

Andrejam Žagaram veltīts koncerts Cēsīs

Sestdien, 9. novembrī, pasaules elpu Koncertzālē „Cēsis” ienesa koncerts „Draugi – Andrejam Žagaram”, kurā uzstājās operas dīva Kristīne Opolais, Egils ...

gallery icon
70

Koncerts bija pilnībā izpārdots un daļa ienākumu tiks novirzīti Andreja Žagara kultūras attīstības fonda darbībai. "Esam iecerējuši jau nākamajā vasarā realizēt jauno operas dziedātāju vasaras akadēmiju. Talantu atrašana, lološana, audzināšana un iespēju došana tālākās karjeras attīstībai bija Andreja Žagara darbs, ko viņš vērtēja visaugstāk. Tagad pienācis laiks to turpināt - vēlamies radīt platformu jauno zvaigžņu tapšanai un sadarbībai ar izciliem pedagogiem un māksliniekiem, kuriem savukārt iziet starptautiskā arēnā ir palīdzējis  Andrejs. Esam gandarīti, ka par fonda patronu piekritis kļūt pasaulslavenais latviešu diriģents Andris Nelsons - mūziķis, kura talanta uzplaukums notika, pateicoties arī Andreja Žagara atbalstam. Esam pateicīgi Kristīnei Opolais, kuras ieguldījums fondā, dziedot šajā pirmajā koncertā, būs milzu atbalsts nākotnes projektam, esam pateicīgi arī Egilam Siliņam par dalību koncertā un visiem koncerta dalībniekiem" akcentē fonda valdes loceklis kultūras attīstības Normunds Matutis.