foto: Pixabay
Nogalināja personiska aizvainojuma dēļ: atklāj 10 gadus senu slepkavību Ogrē
Sieviete savu kolēģi nogalinājusi personiska aizvainojma vadīta, noskaidrojusi policija./Ilustratīvs attēls.
112
2019. gada 11. novembris, 10:55

Nogalināja personiska aizvainojuma dēļ: atklāj 10 gadus senu slepkavību Ogrē

Jauns.lv

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes likumsargi pabeiguši izmeklēšanu un prokuratūrai nodevuši kriminālprocesu par pirms desmit gadiem Ogrē izdarītu slepkavību, par to portālu "Jauns.lv" informēja policijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šā gada aprīlī slepkavība tika atklāta un aizdomās par noziegumu tika aizturēta bojāgājušās darba kolēģe.

Jau ziņots, ka 2009. gada 30. augustā savā dzīvoklī Ogrē tika atrasta noslepkavota 1954. gadā dzimusi sieviete. Noziegums bija īstenots, vairākas reizes durot ar nazi viņas ķermenī un sitot ar āmuru pa galvu.

Veicot pirmatnējās izmeklēšanas un operatīvos meklēšanas pasākumus, sākotnēji aizdomās turētās personas noskaidrot neizdevās, bet policijas darbinieki gandrīz desmit gadu garumā turpināja šķetināt šī nozieguma nianses, veica liela apjoma pirmstiesas izmeklēšanas darbu.

Tika nopratināti daudzi liecinieki, nozīmētas dažādas ekspertīzes un īstenotas citas nepieciešamās procesuālās un izmeklēšanas darbības.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka noziegumu izdarījusi bojāgājušās sievietes 1979. gadā dzimusī darba kolēģe kopā ar savu dzīvesbiedru, kurš nozieguma atklāšanas brīdī jau bija miris, līdz ar to kriminālprocess daļā pret šo personu tika izbeigts (sakarā ar aizdomās turētā nāvi).

Šā gada 16. aprīlī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes likumsargi aizdomās turēto sievieti aizturēja. Personai tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Neskatoties uz to, ka kopš nozieguma izdarīšanas bija pagājuši vairāk nekā desmit gadi, izmeklētājiem izdevās noskaidrot nozieguma apstākļus un noziedznieku motīvus. Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka slepkavība izdarīta personiska aizvainojuma dēļ. 

Šā gada 1. novembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvalde nosūtīja kriminālprocesa materiālus Ogres rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc Krimināllikuma 20.panta ceturtās daļas, 116. panta paredzēta noziedzīga nodarījuma pazīmēm – par slepkavības atbalstīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās