foto: Evija Trifanova/LETA
"Splendid Palace" sākas nacionālais kinofestivāls – "Lielais Kristaps"
Nacionālā kinofesivāla "Lielais Kristaps" atklāšana.
Runā Rīga
2019. gada 6. novembris, 18:59

"Splendid Palace" sākas nacionālais kinofestivāls – "Lielais Kristaps"

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Jau rīt, 2019. gada 7. novembrī kinoteātrī “Splendid Palace”* tiks atklāti ikgadējie kino svētki latviešu kino profesionāļiem, skatītājiem un atbalstītājiem – “Lielais Kristaps”. Nacionālā kino balvu nominācijām ir izvirzītas gada labākās Latvijas filmas, kuras vērtēs starptautiska žūrija, portālu Jauns.lv informēja SIA “Rīgas nami”.

“Lielais Kristaps” dod iespēju uz Latvijā radīto kino paskatīties gada griezumā, ieraudzīt sakarības, tendences un perspektīvas, kurp tiecas mūsu kino! Tā ir lieliska iespēja profesionāļiem izvērtēt kino procesu, bet kino skatītājiem –  redzēt  plašu latviešu kino programmu uz lielā ekrāna.

Jau tradicionāli savu speciālo balvu pasniegs arī “Splendid Palace”, apbalvojot filmu, kura iepriekšējā gada laikā bijusi skatītāju favorīte – visvairāk apmeklētā latviešu filma kinoteātrī.

Visvairāk “Lielais Kristaps” nomināciju šogad saņēmušas spēlfilmas “1906”, režisors Gatis Šmits,  studija, TANKA (15 kategorijās);  “Jelgava 94”, režisors Jānis Ābele, '86, Jura Podnieka Studija (9 kategorijās) un “Nekas mūs neapturēs”, režisors Andris Gauja, Riverbed (9 kategorijās).

Īpaši goda seansi festivālā tiks veltīti režisoram Varim Braslam, kurš šogad  festivāla noslēguma ceremonijas laikā, kas notiks 12. novembrī uz “Splendid Palace” skatuves, saņems “Lielais Kristaps” balvu par mūža ieguldījumu.

Visas nacionālajai kino balvai “Lielais Kristaps” izvirzītās filmas aizvadītā gada laikā tikušas iekļautas kinoteātra “Splendid Palace” repertuārā un izpelnījušās skatītāju atsaucību.

Lai arī “Lielais Kristaps” ar vairākiem kino seansiem sāksies jau 7. novembrī, oficiālā pasākuma atklāšana kinoteātrī “Splendid Palace” notiks 8. novembrī plkst. 19.30 ar filmu “Dvēseļu putenis”.

Ar “Lielais Kristaps” programmu iepazīties un iegādāties biļetes uz interesējošajiem seansiem, kā arī “Lielais Kristaps” balvu pasniegšanas ceremonijas pasākumu var  “Splendid Palace” un “Lielais Kristaps” tīmekļa vietnēs. Tiem skatītājiem, kas uz noslēguma pasākumu nevarēs ierasties klātienē, 12. novembrī to varēs vērot LTV1 tiešraidē.