foto: Shutterstock
28 gadus vecā sieviete, kura šovasar Pāvilostā nodūra savu māti, varētu saņemt psihiatrisko aprūpi
112
2019. gada 22. oktobris, 18:01

28 gadus vecā sieviete, kura šovasar Pāvilostā nodūra savu māti, varētu saņemt psihiatrisko aprūpi

Jauns.lv / LETA

Tiesu psihiatriskā ekspertīzē rosināts piemērot medicīniska rakstura piespiedu līdzekli jaunai sievietei, kura šovasar Pāvilostas novadā nodūra savu māti.

Kā informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē, jūlijā policijā tika saņemta informācija par to, ka Pāvilostas novadā kādā īpašumā ir atrasts sievietes līķis ar vairākām durtām brūcēm.

Policija uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja sievietes 1991.gadā dzimušo meitu.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka sieviete paņēmusi nazi un ar to uzbrukusi savai mātei. Gūto traumu rezultātā māte notikuma vietā mira.

Notikuma vietā arī konstatēts, ka meita guvusi savainojumus, tāpēc viņai sniegta medicīniskā palīdzība.

Aizturētajai sievietei uz izmeklēšanas laiku tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Sieviete iepriekš nav nonākusi policijas redzeslokā un nav tikusi sodīta.

Viņai veikta stacionārā tiesu psihiatriskā ekspertīze un ar eksperta atzinumu ieteikts aizdomas turētajai piemērot medicīniska rakstura piespiedu līdzekli.

Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā un tas nosūtīts Liepājas prokuratūrai nodošanai tiesai, lai lemtu jautājumu par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu aizdomās turētajai.

Kā uzsvēra policijā, lēmums par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļa piemērošanu un tā veidu tiesai būs jāpieņem, izvērtējot riska esamību un ņemot vērā, ka persona, nesaņemot nepieciešamo psihiatrisko aprūpi, var veikt darbības, kas var apdraudēt citus cilvēkus un viņu pašu.

Krimināllikumā teikts, ka personām, kas izdarījušas noziegumus, bet sirgst ar psihiskiem traucējumiem un ir atzītas par nepieskaitāmām, var noteikt vairākus medicīniska rakstura piespiedu līdzekļus. Tie paredz ambulatora ārstēšanu medicīnas iestādē, ārstēšanu vispārēja tipa psihiatriskajā slimnīcā un ārstēšanu specializētā psihiatriskajā slimnīcā ar apsardzi. Tāpat šādos gadījumos var personu nodot tuvinieku vai citu personu, kas veic slimnieku kopšanu, gādībā.