foto: Google Maps
Trīs beigti kaķēni vienuviet - Siļķu ielā Liepājā dzīvojot nežēlīgs kaķu bende
Šajā pagalmā mīt ap 19 kaķu, un kāds iedzīvotājs ar tiem nežēlīgi izrēķinās.
Novadu ziņas
2019. gada 20. oktobris, 19:33

Trīs beigti kaķēni vienuviet - Siļķu ielā Liepājā dzīvojot nežēlīgs kaķu bende

Jauns.lv

Liepājā, Siļķu ielā 17, dzīvo, iespējams nežēlīgs kaķu slepkava, no kura baidoties pat nama kaimiņi, vēsta portāls Liepājniekiem.lv. Īsā laika posmā pie nama atrasti triju kaķu līķi - vienam pārsista galva, iespējams, ar akmeni, divi citi miruši citādākā veidā. Iedzīvotājiem krīt aizdomas uz kādu konkrētu vīrieti, taču policijā cilvēki nevēršas, jo baidoties.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirms aptuveni divām nedēļām pie Siļķu ielas 17. nama atrasti trīs beigti kaķi, kurus, iespējams, nogalinājis šajā mājā dzīvojošs vīrietis. Iedzīvotāji par notikušo joprojām ir šokā, taču policijai par to nav ziņojuši, jo baidās, raksta Liepajniekiem.lv.  Kāda iedzīvotāja, kas vēlas palikt anonīma, saka, ka vīrietis jau iepriekš paudis: jāpieliek punkts pagalma kaķu kolonijai. Tamlīdzīgi viņš draudējis vairākkārt, līdz tik tiešām atrasti trīs kaķu līķi vienuviet. "Vienu no viņiem atrada ar pārsistu galvu, iespējams, sists ar akmeni, bet pārējie beigti gulēja turpat netālu," portālam Liepajnieki.lv atklāj vietējā.

Cilvēkiem neesot drosmes doties uz policiju

Liepājas policijā neviens iesniegums par iespējamo kaķu bendi Siļķu ielā nav saņemts. Tas varot būt tādēļ, ka vietējie baidās bez drošiem pierādījumiem apsūdzēt kaimiņu dzīvnieku slepkavībās. To nedara arī kundze, kura jau daudzus gadus rūpējas par Siļķu ielas 17. nama pagalma apmēram deviņpadsmit minčiem. Dzīvniekus viņa sterilizējusi, un ikdienā rūpējas par barību kaķiem. ""Viņa ir ļoti labestīgs cilvēks. Ja kāds kaķītis saslimst, tas tiek aizvests pie veterinārārsta. Visu viņa dara par saviem līdzekļiem. Citi cilvēki brīnās par tik koptiem dzīvnieciņiem un vaicā, vai tiesām tie ir sētas kaķi," portālam saka kaimiņiene. 

Vietējie zina teikt, ka iespējamam kaķu bendem patīkot suņi - un arī pašam tāds ir, taču pret kaķiem viņam esot izteiktas antipātijas. Tikmēr Liepājas policijas pārstāvis Kaspars Vārpiņš aicina iedzīvotājus nekavējoties ziņot, ja tiek pastrādāts noziegums pret dzīvniekiem; turklāt tas jādara "noziegumam pa karstām pēdām". Ziņot iespējams arī anonīmi, pauda Vārpiņš.

Tēmas