foto: Publicitātes foto
Muzikāli piepildītas brīvdienas krāšņajā Melngalvju namā
Melngalvju nams.
Runā Rīga
2019. gada 17. oktobris, 13:40

Muzikāli piepildītas brīvdienas krāšņajā Melngalvju namā

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Izcila mūzika, skaistas balles dejas, brīnišķīgi tērpi, laba kompānija un krāšņas telpas – to visu šajā nedēļās nogalē, 2019. gada 19. un 20. oktobrī var izbaudīt Melngalvju namā, portālu Jauns.lv informēja "Rīgas nami".

Lai pašā Rīgas centrā sajustu Vīnes cienīgas balles atmosfēru un izbaudītu tradicionālas balles svinīgo sajūtu, tad sestdien, 19. oktobrī, plkst. 19.00 jādodas uz balli “Elegances ritmos”. Šis pasākums Melngalvju namā vairāku gadu laikā ir kļuvis jau kā tradīcija. Šajā vakarā katrs vīrietis kļūst par kungu – bruņinieku, bet sievietes pārvēršas īstās balles karalienēs. Uz deju grīdas polonēzes, valša vai fokstrota mūzikas ritmā var atrast piemērotu partneri jaunām attiecībām, kā arī veidot noturīgas, sirsnīgas un tajā pašā laikā kaislīgas attiecības pāri, kuri viens otru pazīst jau ilgāku laiku.

Savukārt svētdien, 20. oktobrī plkst. 18.00 Melngalvju nama Svētku zālē notiks īsts klasiskās mūzikas baudījums – Rudens kamermūzikas festivāla noslēguma koncerts. Tajā skanēs franču čellista Žana Gijēna Keirasa izlolotā Johana Sebastiāna Baha Čellsvītu un atbalsu programma. Keirasa muzikālie horizonti līdzinās šķietami nebeidzamiem ceļojumiem gan spēlējot kopā ar pasaulē atzītiem orķestriem un diriģentiem, gan ienirstot solo un kamermūzikas dzīlēs. “Vienmēr esmu vēlējies spēlēt ļoti daudzveidīgu repertuāru. Mans raksturs neļautu darīt vienu un to pašu. Es nevarētu būt romantiskā laikmeta čellists, kurš spēlē tikai skaistas frāzes. Tām es vairs neticētu, jo čells spēj iemiesot ļoti atšķirīgas pasaules,” sacījis Žans Gijēns Keirass.

Baudot muzikāli piepildītās brīvdienas Melngalvju namā, tā apmeklētāji varēs izjust arī vēsturiskās ēkas šarmu. Vairāk par Melngalvju namu tīmekļa vietnē www.melngalvjunams.lv  

* Pasākumu centrs “Melngalvju nams” ir Rīgas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrības SIA “Rīgas nami” struktūrvienība.