foto: LETA
Nosaukti turīgākie cilvēki Latvijā. 1.vietā Arnis Riekstiņš ar 202 miljonu eiro bagātību
Arnis Riekstiņš
Sabiedrība
2019. gada 3. oktobris, 12:58

Nosaukti turīgākie cilvēki Latvijā. 1.vietā Arnis Riekstiņš ar 202 miljonu eiro bagātību

Jauns.lv / LETA

Latvijas miljonāru saraksta pirmajā vietā otro gadu pēc kārtas ierindots informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "Mikrotīkls" līdzīpašnieks Arnis Riekstiņš, liecina "Dienas Biznesa" apkopojums "100 Latvijas turīgākie cilvēki".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Riekstiņa bagātība lēsta 202 miljonu eiro apmērā, kas ir par 30 miljoniem eiro vairāk nekā gadu iepriekš.

Savukārt otro un trešo vietu dala "Rietumu bankas" līdzīpašnieks Leonīds Esterkins un pašlikvidācijas stadijā esošās "ABLV Bank" līdzīpašnieks Ernests Bernis, kuru katra bagātība lēsta 120 miljonu eiro apmērā.

Esterkina bagātība saglabājusies iepriekšējā gada līmenī, kad viņš ieņēma otrā turīgākā Latvijas iedzīvotāja pozīciju. Tikmēr Berņa, kurš gadu iepriekš bija ceturtais Latvijas turīgākais cilvēks, bagātība augusi par 22 miljoniem eiro.

Tikmēr "ABLV Bank" līdzīpašnieks Oļegs Fiļs ierindots saraksta ceturtajā pozīcijā. Fiļa bagātība lēsta 100 miljonu eiro apmērā, kas ir iepriekšējā gada līmenī, kad viņš bija trešais Latvijas turīgākais cilvēks.

Savukārt saraksta piektajā vietā (gadu iepriekš - sestajā vietā) ierindots nekustamo īpašumu uzņēmējs Justs Nikolajs Karlsons. Viņa bagātība jaunākajā sarakstā lēsta 76 miljonu eiro apmērā, kas ir par vienu miljonu eiro vairāk nekā gadu iepriekš.

Latvijas 100 turīgāko iedzīvotāju saraksta pirmajā desmitniekā ir arī kokzāģētavas "AKZ" vienīgais īpašnieks Uldis Asars, kura peļņa lēsta 66 miljonu eiro apmērā, kas ir par 10 miljoniem eiro vairāk nekā gadu iepriekš, SIA "Alfor" valdes priekšsēdētājs Jānis Zuzāns, kura peļņa lēsta 62 miljonu eiro apmērā, kas ir par diviem miljoniem eiro vairāk nekā gadu iepriekš. Viņiem seko un miljonāru top 10 sarakstu dala Liepājas arhitektūras un būvniecības uzņēmuma "UPB holdings" līdzīpašnieks Uldis Pīlēns un "Suharenko Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Arkādijs Suharenko, kuru katra peļņa lēsta 62 miljonu eiro apmērā. Latvijas turīgāko cilvēku top 10 noslēdz "Firma Madara 89" īpašnieks Egils Butka ar 50 miljonu eiro peļņu.