Pļāpīgākais Saeimas deputāts rudens sesijā - Mārtiņš Bondars
Viena no Saeimas rudens sesijas ierastākajām ainām - Mārtiņš Bondars uzrunā kolēģus.
Politika
2016. gada 23. decembris, 19:56

Pļāpīgākais Saeimas deputāts rudens sesijā - Mārtiņš Bondars

Jauns.lv

Saeimas rudens sesijas sēdēs visvairāk debatējuši deputāti Mārtiņš Bondars (LRA) - 49 reizes, Juris Viļums (LRA) - 41 reizi un deputāte Inguna Sudraba (NSL) - 40 reizes, informēja parlamenta Preses dienestā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) tribīnē kāpis 30 reizes, Ivars Zariņš (S) - 27 reizes, Inga Bite (LRA) - 22 reizes, Edgars Putra (ZZS) - 18 reizes, deputāti Igors Pimenovs (S) un Andrejs Elksniņš (S) - katrs pa 17 reizēm, savukārt deputāti Andrejs Judins (V) un Aleksandrs Kiršteins (VL-TB/LNNK) - katrs par 16 reizēm.

Saeima šī gada rudens sesijā kopš 2.septembra sanāca uz 16 kārtējām, četrām ārkārtas un vienu svinīgo sēdi. Šajā laikā deputāti pieņēmuši 115 likumus - 15 jaunus un grozījumus 100 likumos. Divus likumus Saeima izskatīja pēc tam, kad Valsts prezidents Raimonds Vējonis tos bija nodevis otrreizējā caurlūkošanā.

Rudens sesijā izskatīšanai komisijās nodoti 177 likumprojekti, no kuriem 150 iesniedzis Ministru kabinets, 20 - Saeimas komisijas, bet septiņus - deputāti.

Strādājot ar iesniegtajiem likumprojektiem - skatot tos otrajā un trešajā lasījumā - Saeimā vērtēti kopumā 3566 priekšlikumi.

Saeima šī gada rudens sesiju oficiāli slēgs 27.decembrī, bet 2017.gada ziemas sesiju sāks 9.janvārī. Kārtējo sesiju starplaikā pēc nepieciešamības var sasaukt Saeimas ārkārtas sesiju.

Saeimas deputāti no šodienas devušies svētku brīvdienās - lai arī parlamenta sesija oficiāli beigsies pēc Ziemassvētku brīvdienām, tomēr jau šodien parlamentā nenotika komisiju sēdes vai citi pasākumi.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA