foto: LETA
Levits neuzskata, ka Šuplinskai būtu jāatkāpjas
Valsts prezidents Egils Levits
2019. gada 1. oktobris, 16:13

Levits neuzskata, ka Šuplinskai būtu jāatkāpjas

Jauns.lv / LETA

Valsts prezidents Egils Levits neuzskata, ka izglītības un zinātnes ministrei Ilgai Šuplinskai (JKP) būtu jāatkāpjas no amata pēc tam, kad tiesa lēma apturēt Ministru kabineta lēmumu neapstiprināt Latvijas Universitātes (LU) rektora amatā Indriķi Muižnieku.

Prezidents uzsvēra, ka tiesas spriedums ir jāpilda, kā arī atbildīgajiem ir jāizdara secinājumi, tomēr šis nav tas jautājums, kādēļ ministrei vajadzētu demisionēt.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pauda pārliecību, ka valstij nevajadzētu tiesāties, bet izglītības un zinātnes ministrei vajadzētu aktīvāk pievērsties augstskolu pārvaldības reformai.

"Ja tiesa vienā instancē konstatē, ka mūsu lēmums nav atbilstošs, mēs neuzstāsim uz savu taisnību, tādējādi paildzinot tiesvedību, bet gan veltīsim resursus tur, kas ir sabiedrībai svarīgāk," uzsvēra Kariņš.

Jau vēstīts, ka Administratīvā rajona tiesa pirmdien apturējusi Latvijas Universitātes (LU) rektoram Indriķim Muižniekam nelabvēlīgo Ministru kabineta lēmumu, ar kuru viņš netika apstiprināts LU rektora amatā.

Apturot Ministru kabineta rīkojuma darbību, tiek apturētas visas ar to radītās tiesiskās sekas. Tādējādi Gvido Straube zaudē rektora vietas izpildītāja statusu un par rektora pienākumu izpildītāju ir atzīstams Muižnieks. Tāpat šobrīd ir zudis tiesiskais pamats atkārtoti organizēt rektora vēlēšanas, skaidroja tiesā.