Zināmi četri kandidāti uz "Eiropas gada cilvēku Latvijā"
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs tiek raksturoti kā cilvēki, kas ar izciliem sasniegumiem nes Latvijas vārdu pasaulē, kā arī tiek novērtēts sportistu ieguldītais darbs vairāku gadu laikā.
Sabiedrība
2015. gada 9. decembris, 15:45

Zināmi četri kandidāti uz "Eiropas gada cilvēku Latvijā"

Jauns.lv

Balsojumā par titulu "Eiropas cilvēks Latvijā" izvirzījušies trīs līderi - pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, skolotāja Iveta Ratinīka un "Zvannieku mājas" dibinātājs un vadītājs Juris Cālītis, informēja organizācijā "Eiropas kustība Latvijā".

Turpmāk sabiedriskajā balsojumā par titulu sacentīsies šie kandidāti.

Pludmales volejbolisti tiek raksturoti kā cilvēki, kas ar izciliem sasniegumiem nes Latvijas vārdu pasaulē, kā arī tiek novērtēts sportistu ieguldītais darbs vairāku gadu laikā.

Skolotāja Ratinīka tiek vērtēta kā pedagogs, kas domā kritiski un to māca arī saviem audzēkņiem. Viņa esot cilvēks, kas nebaidās izteikt viedokli, kā arī uzdrīkstējusies raisīt diskusiju par izglītības normām.

Runājot par Cālīti, tiek uzsvērts, ka viņa cilvēkmīlestība ir neizmērojama, tāpat tas ir ar saskaņu starp viņa vārdiem un darbiem.

Uzvarētāju paziņos 29.decembrī svinīgā ceremonijā. Tajā savu titulu nākamajam nodos Pasaules čempions boksā, 2014.gada Eiropas cilvēks Latvijā Mairis Briedis.

Tituls Latvijā tiek piešķirts jau 18 gadus. Titulu saņem cilvēks, kurš ar saviem darbiem devis vislielāko ieguldījumu Latvijas vārda popularizēšanai Eiropā un Eiropas kopējo vērtību integrēšanai Latvijā. Titula ieguvējs tiek noskaidrots sabiedrības balsojumā, ko tradicionāli organizē "Eiropas kustība Latvijā".

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA