foto: LETA
Borisu Teterevu pieminēs baznīcā - ģimene lūdz nenest ziedus un vainagus
Filantropa Borisa Tetereva piemiņai veltīs publisku dievkalpojumu, kur katrs varēs aizdegt svecīti viņa piemiņai.
2019. gada 26. septembris, 16:06

Borisu Teterevu pieminēs baznīcā - ģimene lūdz nenest ziedus un vainagus

Jauns.lv / LETA

Filantropa Borisa Tetereva piemiņai tiks veltīts publisks dievkalpojums Rīgas arhibīskapa metropolīta Zbigņeva Stankeviča vadībā, informēja Borisa un Ināras Teterevu fondā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Fondā sacīja, ka respektējot piederīgo vēlmi, viesi aicināti nenest ziedus un vainagus. Gan dievkalpojuma laikā, gan arī pēc tam līdz plkst.18 katedrālē būs iespēja iedegt svecīti, kopīgi kavēties domās un muzikālos priekšnesumos, tā godājot Borisa Tetereva piemiņu. Dievkalpojums notiks 2.oktobrī plkst.15 Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē.

Mecenāts Boriss Teterevs (1953 - 2019)

Pēc smagas slimības sestdien mūžībā devies Borisa un Ināras Teterevu fonda dibinātājs Boriss Teterevs, lasāms fonda mājaslapā.

gallery icon
28

Kā vēstīts, pēc smagas slimības sestdien mūžībā devies Borisa un Ināras Teterevu fonda dibinātājs Boriss Teterevs. Viņš dzimis Rīgā, mācījies Rīgas 10.vidusskolā, studējis Rīgas Medicīnas institūtā (tagad - Rīgas Stradiņa universitāte). Pēc absolvēšanas deviņus gadus praktizējis Rīgas pilsētas 4.slimnīcā un Rīgas pilsētas 5.slimnīcā. Līdz 2008.gadam nodarbojās ar uzņēmējdarbību Latvijā un ārvalstīs.

2010.gadā kopā ar dzīvesbiedri Ināru Teterevu nodibināja ģimenes labdarības fondu. Teterevam pasniegts Ministru kabineta Atzinības raksts par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā un Triju Zvaigžņu ordenis. Teterevs kļuvis par Rīgas Stradiņa universitātes Goda doktoru, Latvijas Universitātes Goda biedru un Latvijas Zinātņu Akadēmijas Goda locekli. 2015.gadā viņš pievienojās pasaules lielākās līderu alianses - Madrides kluba oficiālo personu lokam. Aliansi vada bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.