foto: LETA
Intensīvajā terapijā ārstējas vairs tikai viens ar zarnu infekciju saslimis bērns
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā.
Sabiedrība
2019. gada 23. septembris, 16:10

Intensīvajā terapijā ārstējas vairs tikai viens ar zarnu infekciju saslimis bērns

Jauns.lv / LETA

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcas (BKUS) intensīvās terapijas un anestezioloģijas nodaļā ārstējas viens bērns, kurš inficējies ar zarnu infekciju Siguldas pusē, informēja slimnīcas pārstāve Vita Šteina.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Iepriekš BKUS intensīvās terapijas un anestezioloģijas nodaļā ārstējās trīs bērni no Siguldas puses. Divi no viņiem patlaban turpina ārstēšanos citā nodaļā.

Jau ziņots, ka kopš 11.septembra, kad atbildīgās iestādes sāka monitoringu, dažādas zarnu infekcijas slimības konstatētas 46 Siguldas iedzīvotājiem, tostarp 39 bērniem, šorīt Latvijas Radio pastāstīja SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Viņš sacīja, ka kopš septembra pirmās nedēļas neviens jauns "E.coli" inficēšanās gadījums nebija konstatēts - tas līdz šim bija apstiprināts pieciem bērniem un vienam pieaugušajam. Tomēr Siguldas pašvaldība pirmdien informēja, ka ir saņēmusi informāciju, ka viens no Siguldas pusē smagāk saslimušajiem bērniem pārnesis šo infekciju savam radiniekam - kādam skolēnam, kura klasē šīs situācijas dēļ uzdots veikt pastiprinātu dezinfekciju.

Tikmēr salmonella konstatēta deviņiem bērniem, kuri nāca no diviem bērnudārziem, bet ēdienu tiem gatavoja vienā iestādē.

SPKC pārstāvis atzīmēja, ka pašlaik varot secināt, ka saslimušos bērnus vieno vietas, kuras viņi apmeklēja, un ēdinātājs, kas viņiem nodrošināja pārtiku.