foto: LETA
Atcelti LU prorektoru ilgie atvaļinājumi
Latvijas Universitāte.
Sabiedrība
2019. gada 17. septembris, 09:00

Atcelti LU prorektoru ilgie atvaļinājumi

Jauns.lv / LETA

Saistībā ar nepieciešamību gatavoties Latvijas Universitātes (LU) simtgades svinībām ir atcelti augstskolas prorektoru iepriekš pieteiktie ilgstošie atvaļinājumi, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pavēstīja LU rektora pienākumu izpildītājs Gvido Straube.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā ziņots, par aiziešanu vairāk nekā divu mēnešu ilgā atvaļinājumā LU prorektori Ina Druviete un Valdis Segliņš paziņoja dienā, kad valdība pieņēma lēmumu augstskolas rektora amatā neapstiprināt Indriķi Muižnieku. Druviete toreiz aģentūrai LETA skaidroja, ka abiem ar Segliņu ir iekrājušies atvaļinājum, tāpēc līdz novembra sākumam viņi pievērsīsies zinātniskajam darbam.

Tomēr Straube šorīt intervijā LNT pastāstīja, ka, pretēji sākotnēji izskanējušajam par prorektoru došanos atvaļinājumos, patlaban šie atvaļinājumi ir atcelti, jo viens no prorektoriem ir galvenais atbildīgais par vērienīgajām LU simtgades svinībām.

"Līdz ar to komandtiltiņš arī ir nokomplektēts un faktiski tur nekādu problēmu nav, viss darbojas, viss notiek, studenti apmeklē lekcijas, pasniedzēji iet uz lekcijām, docē, līdz ar to es galīgi neredzu nekādas problēmas universitātes tālākajā virzībā," situāciju pēc Muižnieka neapstiprināšanas rektora amatā komentēja viņa vietas izpildītājs Straube.