foto: Twitter
Cilvēki soctīklos sašutuši par Putina Krievijas kulta veikalu jaunajā "Alfā"
Sabiedrība
2019. gada 8. septembris, 17:20

Cilvēki soctīklos sašutuši par Putina Krievijas kulta veikalu jaunajā "Alfā"

Jauns.lv

Nule paplašinātajā tirdzniecības parkā "Alfa" durvis vēris apģērbu veikals "Black star wear". Jauno veikalu apmeklējušie soctīklos pauž neviltotu sašutumu par tur redzēto, proti, tur tiek tirgotas drēbes, kas cildina Krieviju, tās prezidentu Vladimiru Putinu un šīs valsts armiju. Turklāt arī cenu saukļos dominē krievu valoda, Latvijas republikas vienīgajai oficiālajai valodai - latviešu - sekojot pēc tās.

Ļaudis, apmeklējot jaunos veikalus "Alfā", pauž sašutumu par konkrēto bodi, kurā stilīgas drēbes tirgo ar Putina seju uz tām, Krievijas karogu apdarē, kā arī armijnieku tematikā ieturētiem apģērbiem, uz kuriem skaidri nolasāma lepošanās ar Krievijas spēku. Liela daļa šajā franšīzes veikalā nopērkamo drēbju ir krievu repera Timati apģērbu līnija. 36 gadus vecais mūziķis ir īpašnieks korporācijai "Black star Inc.". Krievijā viņa apģērbu līnijai ir 40 veikali, pa vienai pārstāvniecībai ir arī Baltkrievijā, Kazahstānā, Turkmenistānā, Kirgizstānā, Moldovā, Uzbekistānā, Igaunijā un nu arī Latvijā. Zīmīgi, ka šis veikals nav atrodams, piemēram, Lietuvā.

Tikmēr sociālajos tīklos izcēlies īstens sašutuma vilnis - kā gan Latvijas šobrīd vislielākais tirdzniecības centrs ļāvis tajā ienākt Kremļa propagandas veikalam? Cilvēki pauž savu sašutumu tvītos un ierakstos, pieprasot atbilid no "Alfa centrs", taču lielveikala konts, piemēram, tviterī, šos vēstījumus ignorē.

Sabiedrībā zināmi cilvēki brokasto jaunajā "Lido" tirdzniecības parkā "Alfa"

gallery icon
56

Paplašinātais tirdzniecības parks "Alfa"

Paplašinātajā tirdzniecības parkā "Alfa" tiks atvērti 40 jauni veikali, kopumā veidojot 210 veikalus visā lielveikalā, ceturtdien "Alfas" jaunbūves atklāšanā sacīja ...

gallery icon
25