foto: LETA
AS “Kauno tiltai” turpinās Brasas tilta pārbūvi, līdz gada beigām plāno izbūvēt dzelzceļa pārbrauktuvi zem pārvada
Runā Rīga
2019. gada 4. septembris, 19:45

AS “Kauno tiltai” turpinās Brasas tilta pārbūvi, līdz gada beigām plāno izbūvēt dzelzceļa pārbrauktuvi zem pārvada

Jauns.lv

Trešdien, 4. septembrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs, domes priekšsēdētāja vietnieki Anna Vladova un Vadims Baraņņiks, Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Faļkovs un Satiksmes departamenta vadība tikās ar AS “Kauno tiltai” pārstāvjiem, lai pārrunātu aktuālos jautājumus par Brasas tilta pārbūvi. Sanāksmes laikā tika panākta konceptuāla vienošanās, ka pašvaldība atsāk sadarbību ar “Kauno tiltai” par Brasas pārvada pārbūvi, kas pēdējā laikā dažādu iemeslu dēļ bija apstājusies.

Burovs: “Gan pašvaldībai, gan būvniekiem ir sapratne par to, ka tiltu nepieciešams rekonstruēt. Vairākiem tilta elementiem ir nepieciešama pilnīga pārbūve. Patlaban mūsu galvenais uzdevums ir tāds, lai ieguldītie līdzekļi kalpotu ilgtermiņā un tilts atbilstu visiem kritērijiem. Sanāksmes laikā es guvu pārliecību, ka mūsu Lietuvas uzņēmēji saprot šo situāciju un ir gatavi nekavējoties sākt darbu. Ir izveidots grafiks, par sanāksmēm reizi nedēļā un objekta apskatēm, lai kontrolētu darbu izpildi. Tāpat ir izveidots grafiks par pagaidu pārbrauktuves izveidi, kurai jābūt gatavai līdz šā gada beigām.”

Domes priekšsēdētājs arī piebilda, ka konkrētas projekta izmaksas varēs pateikt pēc visu risinājumu izskatīšanas un tas varētu būt nākamā gada janvārī. O.Burovs īpaši uzsvēra, ka Brasas tiltu ekspluatācijā plānots nodot ne vēlāk kā 2023. gada jūnijā, pirms Dziesmu un Deju svētkiem.

AS “Kauno tiltai” valdes priekšsēdētājs Aldas Rusevičius: “Mūsu uzņēmums jau 70 gadus darbojas tirgū, mēs esam uzbūvējuši vairāk nekā 200 tiltus un strādājam ne tikai Lietuvā, bet arī  citur, piemēram, Zviedrijā un Polijā. Tāpēc atkarībā no darba intensitātes, mēs varam palielināt mūsu resursus. Mēs esam gatavi darīt visu iespējamo noteiktajos termiņos,”

Kā ziņots, Brasas pārvada pārbūves darbi tika uzsākti šā gada aprīli, taču pēc apbedījumu atklāšanas zem brauktuves, darbi tika apturēti. Būvdarbi līdz šim nav atsākti, jo veicot pārvada nesošo konstrukciju stāvokļa inspekciju, konstatēja, ka  nepieciešams izstrādāt būvprojekta izmaiņas, kuru ietvaros tiktu izstrādāti jauni pārvada nesošo konstrukciju elementu risinājumi.

Brasas pārvads pār dzelzceļu uzbūvēts un nodots ekspluatācijā 1959. gadā un līdz šim tam būtiski pārbūves darbi nav veikti.