foto: Facebook / Rudens Stencil
Grafiti mākslinieks Dainis Rudens Olainē radījis Baltijā augstāko sienu gleznojumu
Kultūra
2019. gada 4. septembris, 10:10

Grafiti mākslinieks Dainis Rudens Olainē radījis Baltijā augstāko sienu gleznojumu

Jauns.lv / LETA

Mākslinieks Dainis Rudens uz 45 metrus augstā ūdenstorņa Olainē radījis mākslas darbu "Heirēka!", kas ir augstākais grafiti Baltijā, informēja mākslinieka pārstāve Alise Pabērza.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Darbam piesaistīts arī mākslinieks Ēriks Caune. Kopumā darba tapšanā ir izmantoti vairāk nekā 350 krāsu baloniņi, bet kopējais noklātais laukums ir 600 kvadrātmetri.

Ūdenstorni tagad rotā grafisks zīmējums "Heirēka!" ar uzrakstu "Olaine" un vairāku cilvēku attēlojumu, kas simbolizē cilvēka nepagurstošo vēlmi pēc izaugsmes, atklājumiem un došanās augšup, kur neiztikt arī bez klupšanas akmeņiem un neparedzamām situācijām dzīvē.

foto: Olaines novada pašvaldība

""Heirēka!" ir sengrieķu matemātiķa Arhimēda atklāsmes prieka sauciens, ar kuru arī mūsdienās apzīmē kādu atklāsmes brīdi dzīvē. Tās ir atklāsmes, kuras cilvēks piedzīvo savas dzīves izaugsmes un attīstības ceļā, kurš nekad nav vienkāršs un gluds - bieži vien šīs atklāsmes atnāk tieši grūtākajos brīžos, kad cilvēki ir ceļā uz iecerēto virsotņu un rezultātu sasniegšanu, tādējādi piešķirot papildu motivāciju mērķu īstenošanai," darba ideju komentēja mākslinieks.

foto: Olaines novada pašvaldība

Viņš atzina, ka vides objekta veidošana bija arī unikāla pieredze karjerā, kas "ļāva izkāpt no komforta zonas un apzināties, piedzīvot "heirekas" brīdi, ka noteikti ir iespējams sasniegt vēl un vēl augstākas virsotnes manā daiļradē".

Dainis Rudens ir vairāku sienu gleznojumu autors Latvijā - Rīgā, Liepājā, Jelgavā, Cēsīs un citviet. Zināmākie Daiņa Rudens darbi ir "Saule. Pērkons. Daugava." Rīgā, Tallinas ielā, kurš ir tapis kopā ar mākslinieku Kiwie, "Sarkanā" Rīgā, Sarkandaugavā, "Skaņu vīrs" Liepājā un daudzi citi darbi.

Vides objekts tapis, īstenojot projektu "Tūrisms kopā". To īsteno, sadarbojoties biedrībām "Pierīgas partnerība", "Lauku partnerība "Lielupe"", "Partnerība Daugavkrasts" un Babītes, Mārupes, Olaines, Ķekavas, Ozolnieku un Jelgavas novadu pašvaldības.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās