foto: LETA
Ar AS “Kauno tiltai” vadību pārrunās Brasas tilta pārbūves turpmāko gaitu
Runā Rīga
2019. gada 3. septembris, 23:38

Ar AS “Kauno tiltai” vadību pārrunās Brasas tilta pārbūves turpmāko gaitu

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Trešdien, 4. septembrī, plkst. 14.00 Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs, domes priekšsēdētāja vietniece Anna Vladova, Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Faļkovs un Satiksmes departamenta vadība tiksies ar AS “Kauno tiltai” pārstāvjiem, lai pārrunātu aktuālos jautājumus par Brasas tilta pārbūvi. Tikšanās laikā Rīgas domes vadība ar būvuzņēmējiem pārrunās līdzšinējo sadarbību un darbu organizāciju, lai pēc iespējas ātrāk varētu uzsākt dzelzceļa pārbrauktuves izbūvi zem pārvada.

Tikšanās ar AS “Kauno tiltai” vadību notiks Rīgas domē, 220. kabinetā. Pēc sanāksmes, ap plkst. 14.30, žurnālistiem būs iespēja uzdot jautājumus.

Brasas pārvada pārbūves darbi tika uzsākti šā gada aprīli, taču pēc apbedījumu atklāšanas zem brauktuves, darbi tika apturēti. Būvdarbi līdz šim nav atsākti, jo veicot pārvada nesošo konstrukciju stāvokļa inspekciju, konstatēja, ka  nepieciešams izstrādāt būvprojekta izmaiņas, kuru ietvaros tiktu izstrādāti jauni pārvada nesošo konstrukciju elementu risinājumi.

Brasas pārvads pār dzelzceļu uzbūvēts un nodots ekspluatācijā 1959. gadā un līdz šim būtiski pārbūves darbi nav veikti. Kopējās darbu izmaksas ir gandrīz 11miljoni eiro, būvdarbus veic Lietuvas uzņēmums AS "Kauno tiltai".