foto: Agnija Grigule, Honeymoon High
Debitē jaunās rakstnieces Kates Ločmeles dzejoļkrājums Poppy Flower
Kultūra
2019. gada 29. augusts, 14:55

Debitē jaunās rakstnieces Kates Ločmeles dzejoļkrājums Poppy Flower

Jauns.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 24. augustā, Lielajā ģildē norisinājās neatkarīgās rakstnieces un kultūras pasākumu organizatores Kates Ločmeles dzejoļkrājuma Poppy Flower prezentācija. Tās ietvaros viesi iepazinās gan ar inovatīvi veidoto dzejoļkrājumu, gan varēja mācīties gleznot IZO ART mākslas studijas pasniedzēju vadībā, gan iepazīties ar dakteru Klaunu darbu, kuru darba atbalstam bērnu slimnīcā tika noziedoti visi pasākumā savāktie līdzekļi.

Kates Ločmeles dzejoļkrājuma Poppy Flower prezentācija

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 24. augustā, Lielajā ģildē norisinājās neatkarīgās rakstnieces un kultūras pasākumu organizatores Kates Ločmeles dzejoļkrājuma Poppy Flower prezentācija. ...

gallery icon

“Katram dzejolim ir savs stāsts un sajūta, ko nodot lasītājam. Poppy Flower ir veidota tā, ka tā veido iekšējo dialogu ar lasītāju. Tā stāsta par dzīves kurioziem un pārdzīvojumiem, ko ir piedzīvojis vai ikkatrs, bet tas viss ir pasniegts bez vaska, bez liekiem izskaistinājumiem ar kuriem nereti paši sevi maldinām, kad domājam par dzīvi,” stāsta Poppy Flower autore Kate Ločmele.

Grāmata ir sarakstīta angļu valodā un tā ir noformēta inovatīvā stilā – tai nav lappušu numerācijas un norāžu; ir tikai dzeja, magoņu tematikas ilustrācijas, kas vienā kultūrā simbolizē miegu un nāvi, bet citā – mīlestību, kaisli un iztēli. Dzejai nav hronoloģiskās, bet tās numerācijas iztrūkums ļauj atšķirt un izlasīt krājumu jebkurā lapā un sākt ar to savu dienu, pēcpusdienu vai nobeigt darba dienu.

No šā gada 9. septembra dzejoļkrājums Latvijā būs pieejams tiešsaites veikalā www.savagramata.lv, bet no 23. septembra - Amazon veikalā. Ir izveidots arī Instagram konts @poppyyhearts, kur sekot līdzi jaunumiem un iegādāties grāmatu tiešsaistē.

Prezentācijā piedalījās arī organizācijas “Dr. Klauns” klauni, kas pastāstīja par savu misiju, palīdzot ievest smaidus bērnu slimnīcā smagi slimiem bērniem, kā arī pieņēma ziedojumus no viesiem, par ko pretim autore dāvāja parakstītu dzejoļkrājumu. Pēc īsas kafijas pauzes sekoja rakstnieces uzruna ar pateicību kolēģiem, kas iesaistījās projekta un pasākuma īstenošanā.

“Protams, tie nav miljoni vai pat tūkstoši, ko mēs šodien būsim ievākuši Dr. Klauns organizācijai, taču tas ir svarīgs impulss būt blakus tiem, kam uz doto brīdi ir nepieciešama mūsu palīdzība visvairāk – mūsu nākamai paaudzei. Es domāju, ka mums ir vairāk jāvairo labais sabiedrībā un jārunā atklātāk par jautājumiem, kas veido mūsu un līdzcilvēku dzīves kvalitāti,” tā Ločmele par to, kāpēc visu pasākumā ievāktos līdzekļus novirzīja dakteru klaunu atbalstam.

Biedrība Dr. Klauns kā sabiedriska labdarības organizācija darbojas kopš 2012. gada, un tās pārstāvji – 45 profesionāli medicīnas klauni – katru dienu dodas uz Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā.

Pateicoties uzņēmuma MS16 finansiālajam atbalstam dzejoļkrājuma izdošanā, visi saziedotie līdzekļi tika novirzīti labdarības projektam Dr. Klauns.