foto: LETA
VID sācis izmeklēšanu pret septiņiem darbiniekiem par iespējamu negodprātīgu darbu
Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.
Politika
2019. gada 28. augusts, 09:05

VID sācis izmeklēšanu pret septiņiem darbiniekiem par iespējamu negodprātīgu darbu

Jauns.lv / LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sācis izmeklēšanu pret septiņiem darbiniekiem par iespējamu negodprātīgu darbu, šorīt intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" teica VID vadītāja Ieva Jaunzeme.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa stāstīja, ka, pārbaudot amatpersonu deklarācijas, identificētas septiņas personas par iespējamu negodprātīgu darbu. Tāpat ierosināti trīs kriminālprocesi.

Jaunzeme stāstīja, ka jau kopš februāra, sākot darbu amatā, tiek stiprināts Iekšējās drošības pārvaldes darbs, savukārt no augusta dienestu vada pieredzējis un profesionāls vadītājs Aigars Prusaks.

Jau vēstīts, ka Jaunzeme VID ģenerāldirektora amatā darbu sāka šogad 11.februārī. VID vadītāja pilnvaru termiņš ir pieci gadi.

Jaunzeme iepriekš bija Ekonomikas ministrijas Administrācijas vadītāja, kā arī bijusi valsts sekretāre Labklājības ministrijā. Tāpat Jaunzeme sešus gadus vadīja Konkurences padomi, bet pirms tam bija padomniece Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā. Jaunzeme arī četrus gadus bija ģenerāldirektore Latvijas Darba devēju konfederācijā.