foto: Zane Bitere/LETA
Latvijas Universitāte pierāda Izglītības un zinātnes ministrijas analfabētismu
Latvijas Universitāte simtprocentīgi pārliecināta, ka augstskolas rektors Indriķis Muižnieks augstajā amatā ievēlēts likumīgi.
Sabiedrība
2019. gada 23. augusts, 16:41

Latvijas Universitāte pierāda Izglītības un zinātnes ministrijas analfabētismu

Jauns.lv

Latvijas Universitāte (LU) publicējusi atspēkojumu Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārmetumiem, ka LU rektors Indriķis Muižnieks ir ievēlēts nelikumīgi. LU punktu pa punktam izskaidro ministrijas nekompetenci un Universitātesprāt melīgos apgalvojumus par 24. maijā un 6. jūlijā notikušajām rektora vēlēšanām.

LU norāda, ka balsojumā skaita tikai balsis „par” nevis „pret”. „Pret” balsis netiek skaitītas ne tikai rektora, bet arī LU Senāta un Šķīrējtiesas balsojumā. Visi mandāti rektora balsojumā bijuši leģitīmi un visiem arī bijušas tiesības saņemt mandātu. Tāpat universitāte norāda, ka LU Satversmes sapulce notikusi ne tikai atbilstoši LU Satversmei, bet arī Augstskolu likumam. Līdz ar to nekādu pārkāpumu nav un Muižnieks par LU rektoru kļuvis likumīgi, ievērojot visus normatīvos aktus. Ko IZM ir nepatiesi apgalvojusi, LU uzskatāmi parāda savā sastādītajā infografikā:

foto: Latvijas Universitāte