foto: LETA
Pārkāpumi “Pakistānas kebabā” bijuši tik smagi, ka ēdieni varēja būt bīstami cilvēku veselībai
Restorāns "Pakistānas kebabs".
Sabiedrība
2019. gada 21. augusts, 21:33

Pārkāpumi “Pakistānas kebabā” bijuši tik smagi, ka ēdieni varēja būt bīstami cilvēku veselībai

Jauns.lv

Pārtikas un veterinārais dienests ļoti reti slēdz sabiedriskās ēdināšanas iestādes, taču higiēnas prasību pārkāpumi "Pakistānas kebaba" ēstuvēs esot bijuši tik rupji, ka dienests nedrīkstējis turpināt atļaut tur cilvēkiem ēst, vēsta LNT ziņas.

Dzirnavu ielas "Pakistānas kebabā" tā esot bijusi vispārējās higiēnas neievērošana – iekārtu, virsmu netīrība, savukārt, Čaka ielas ēstuvē konstatēts, ka nav tekoša karstā ūdens, kas ir kritiska neatbilstība, norāda PVD Rīgas pilsētas pārvaldes direktores vietnieks Laimonis Tukišs. 

Šādos apstākļos gatavotie ēdieni varot būt bīstami cilvēku veselībai. “Patērētājam varēja rasties smagas veselības problēmas,” teic Tukišs. 

Par PVD atklātajiem pārkāpumiem uzņēmumiem jāmaksā naudas sods. Lieta nodota arī Valsts Darba inspekcijai, jo atklāts, ka trešo valstu imigranti šajās ēstuvēs strādā bez darba līgumiem. Iesaistīts arī Valts valodas centrs, jo neviens no tur strādājošajiem imigrantiem ar klientiem nerunā latviešu valodā. 

Jauns.lv jau ziņoja, ka apturēta kompāniju SIA "DSBS" un SIA "J investment" darbība. Abos gadījumos sākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "DSBS" juridiskā adrese ir Lienes iela 14-2, Rīgā, bet "J Investment" - Aleksandra Čaka iela 79A, Rīgā.

"DSBS" ir reģistrēts 2011.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2847 eiro. 2018.gadā kompānija ieņēmumus no pamatdarbības neguva. Uzņēmuma īpašnieki ir divi Indijas pilsoņi - Sai Naga Dīpika Malla (Sai Naga Deepika Malla) un Kušlovs Immadiseti (Kushlow Immadisetty).

Savukārt kompānija "J investment" reģistrēta 2019.gada martā, un tās pamatkapitāls ir viens eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Indijas pilsonis Pratapkumars Boghabhai Solanki (Pratapkumar Boghabhai Solanki).