foto: Publicitātes
Konstatēta naida runa sižetā par Levitu Krievijas TV kanālā
NEPLP konstatē naida runu "Rossiya-24".
2019. gada 14. augusts, 18:38

Konstatēta naida runa sižetā par Levitu Krievijas TV kanālā

Jauns.lv / LETA

Krievijā reģistrētajā programmā "Rossiyskiy Informatsaionnyy Kanal" "Rossiya - 24"" 30.maijā ziņu raidījuma laikā izplatīta informācija par Valsts prezidentu Egilu Levitu, kas saturēja naida runu, monitoringā konstatēja Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP).

Veicot programmu monitoringu un pārbaudot tajās izvietotā satura atbilstību Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma (EPLL) prasībām, NEPLP ir konstatējusi, ka ziņu raidījuma vadītāja cita starpā izplatīja informāciju, ka "jaunievēlētais Latvijas prezidents Egils Levits esot iesaistīts nacionālo minoritāšu diskriminācijā, tajā skaitā krievu. [..]".

NEPLP konstatējusi, ka minēto programmu Latvijā izplata 19 kabeļoperatori. Latvijas likumdošana nosaka, ka par trešajās valstīs reģistrētu programmu izplatīto saturu atbildību uzņemas kabeļoperators. Tādēļ NEPLP ierosinājusi 19 administratīvās lietas.

NEPLP priekšsēdētāja vietnieks Ivars Āboliņš uzsvēra, ka naida runu saturošam saturam Latvijas informatīvajā telpā nav vietas un NEPLP arī turpmāk uzraudzīs Latvijai nedraudzīgu valstu programmas.

Ņemot vērā notikušo, šī ir iespēja katram kabeļoperatoram izvērtēt savu kanālu piedāvājumu skatītājiem, piebilda NEPLP loceklis Patriks Grīva.