foto: Krists Kruskops
Festivāla "Rīga Jūrmala" trešais mūzikas klubs "Ekselence": Rahmaņinovs un Berliozs
Splendid Palace kafejnīcā Film noir notika trešais un šīs vasaras sezonas noslēdzošais mūzikas festivāla Rīga Jūrmala klubs "Ekselence".
Kultūra
2019. gada 9. augusts, 15:10

Festivāla "Rīga Jūrmala" trešais mūzikas klubs "Ekselence": Rahmaņinovs un Berliozs

Karlīna Timofejeva

7. augustā plkst.18:30 kinoteātra Splendid Palace kafejnīcā Film noir notika trešais un šīs vasaras sezonas noslēdzošais mūzikas festivāla "Rīga Jūrmala" klubs “Ekselence”, kas tika organizēts sadarbībā ar festivāla partneri – Latvijā vadošo piena pārstrādes uzņēmumu “Food Union” un gardēžu saldējumu “Ekselence”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kluba apmeklētājiem bija iespēja ielūkoties 25. augusta koncerta skaņdarbu vēsturē, to autoru dzīves svarīgākajos notikumos un interpretācijās dažādos mākslas žanros. Pasākuma viesiem bija lieliska iespēja baudīt saldējuma “Ekselence” šīs vasaras hītus – izsmalcinātus aukstos desertus uz kociņa maigā piena vai baltās šokolādes glazūrā.

Aizvadīts sezonas noslēdzošais mūzikas festivāla "Rīga Jūrmala" klubs "Ekselence"

7. augustā plkst.18:30 kinoteātra Splendid Palace kafejnīcā Film noir notika trešais un šīs vasaras sezonas noslēdzošais mūzikas festivāla "Rīga Jūrmala" ...

gallery icon
82

Vakara stāstnieks bija muzikologs Mikus Čeže – viens no spilgtākajiem mūzikas vēstures un  Rīgas mūzikālās pagātnes zinātājiem. Festivāla trešās nedēļas nogales centrālie notikumi ir Izraēlas filharmoniskā orķestra un diriģenta Zubina Metas koncerti ar pianistu Marija Peraija (24.08.) un Juidzjas Vanas (25.08.) dalību. 25.08. koncertā Dzintaru koncertzālē izskanēs Sergeja Rahmaņinova Trešais klavierkoncerts un Hektora Berlioza Fantastiskā simfonija. „Abus komponistus ar Rīgu saista attiecību vēsture – Rahmaņinovs bija plānojis sniegt koncertu mūsu galvaspilsētā, bet dažādu apstākļu dēļ tas nenotika, savukārt Berliozs šeit sniedza lieliskus koncertus, kā arī savās atmiņās veltīja Rīgai labus vārdus,” akcentē M.Čeže.

„Redzam, ka mūzikas klubs kļuvis par apmeklētāju pieprasītu un ļoti gaidītu pasākumu, par kuriem ir ļoti labas atsauksmes. Jau šobrīd ir skaidrs, ka turpināsim mūzikas kluba Ekselence norises arī turpmāk,” akcentē festivāla izpilddirektore Zane Čulkstēna.

Par mūzikas festivālu "Rīga Jūrmala"

Šī gada vasarā Latvijā notiks jauns pasaules līmeņa simfonisko orķestru festivāls “Rīga Jūrmala” (turpmāk – RJMF), kura ietvaros Rīgā un Jūrmalā muzicēs tādi orķestri un pasaulslaveni diriģenti kā Bavārijas Radio simfoniskais orķestris un Suzanna Melki, Izraēlas filharmoniskais orķestris un Zubins Meta, Londonas simfoniskais orķestris un Džanandrea Noseda un Krievijas Nacionālais orķestris un Mihails Pļetņovs, kā arī daudzi izcili izpildītājmākslinieki, kas Latvijā un Baltijas reģionā muzicēs pirmo reizi.