foto: LETA
Levits ar Pabriku vienisprātis par nepieciešamību nedaudz palielināt budžetu aizsardzībai
Valsts prezidents Egils Levits
2019. gada 8. augusts, 15:57

Levits ar Pabriku vienisprātis par nepieciešamību nedaudz palielināt budžetu aizsardzībai

Jauns.lv / LETA

Valsts prezidents Egils Levits un aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) ir vienisprātis par nepieciešamību saglabāt budžetu aizsardzības jomai 2% apmērā no iekšzemes kopprodukta, iespējams, to nedaudz paaugstinot, informē Valsts prezidenta kancelejā.

Turpinot sarunas ar valdības ministriem, Levits šodien tikās ar Pabriku, lai pārrunātu arī Latvijas dalību starptautiskajās operācijās, kā arī visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas izveidi, kurā iekļautu iestādes, uzņēmumus, Latvijas un diasporas cilvēkus.

Sarunā prezidents augstu novērtēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) spējas un sadarbību ar partnervalstīm un sabiedroto spēkiem. Tāpat Levits pauda gandarījumu, ka pirmā savas prezidentūras mēneša laikā ir ticies gan ar Militāro padomi, gan apmeklējis Zemessardzes 3.Latgales brigādes mācības, gan saticies ar starptautisko operāciju veterāniem un viņu bērniem.

Prezidents izteica atbalstu Zemessardzei un Jaunsardzei, atzīmējot, ka tās ir būtiska daļa no pilsoniskās un demokrātiskās Latvijas sabiedrības, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Kā ziņots, līdz šim Levits jau ticies ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci (AP), veselības ministri Ilzi Viņķeli (AP) un Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (VL-TB/LNNK).