foto: Publicitātes foto
Pakrojas muižas kompleksā turpinās ziedu festivāls "Sapnis vasaras naktī", ko novērtē arī populāri cilvēki Latvijā
Kultūra
2019. gada 1. augusts, 09:15

Pakrojas muižas kompleksā turpinās ziedu festivāls "Sapnis vasaras naktī", ko novērtē arī populāri cilvēki Latvijā

Jauns.lv

Jau ziņots, ka no 28.jūnija Lietuvā, Pakrojas muižas kompleksā, tikai nedaudz vairāk nekā stundas braucienā no Rīgas, norisinās Šekspīra sonetu iedvesmots, vasaras ziedu festivāls “Sapnis vasaras naktī”.

Festivālā aplūkojamas  2-6 m augstas ziedu skultpūras, sonetus runājošs milzu ēzelis, mīlnieki, kas čukst mīlas vārdus, dažādas ziedu kompozīcijas - milzu sirdis, karalis, karaliene, pat kāzu gulta un laulību ceremoniju vieta, kā arī vēl citas skulptūras, kas rosina iejusties Šekspīra mīlas sonetu un romantikas pasaulē. Vairāk nekā pusmiljons ziedu, 26 mākslinieki un vairāk nekā 150 ziedu šķirņu - tas viss tepat, kaimiņos.

foto: Publicitātes foto

Festivāls turpinās visas vasaras garumā - nedēļas nogalēs pulcējot plašu interesentu loku, kas izvēlas muižā pavadīt visu dienu - gan baudot ierastās aktivitātes, iespēju doties izjādēs, iespēju doties ekskursijā pa muižas kompleksu, arī nakšņot greznajā muižā, tāpat veidot smaržas, iemūžināt savu viesošanos senlaicīgā foto, aplūkot motormuzeju, izbraukt ar senu spēkratu, apmeklēt moku istabu, pagaršot aptiekāres gatavotos muižas uzlējumus, kā arī nobaudīt lietuviešu tradicionālās virtuves gardumus.

No piektdienas līdz svētdienai festivāla ietvaros iespējams baudīt arī izrādes un koncertus un plašu izklaides programmu visai ģimenei. Muižas saimnieki aicina apmeklēt ziedu festivālu vēl visa augusta garumā, cerot uz vasaras turpinājumu arī septembrī! 

Festivālu jau apmeklējuši arī vairāki Latvijā populāri cilvēki un lūk, ko viņi par to saka:

Samanta Tīna viesojas festivālā

Samantas komentārs: Man ļoti pārsteidza, ka nedaudz vairāk kā simt kilometru jeb stundas brauciena attālumā no Rīgas atrodas tik kolosāla vieta! Muiža vispār ģeniāla - personāls un uzņemšana, un ekskursija - kā tiek stāstīts par muižu, katru numuriņu! Par numuriņiem - katrs ir unikāls. Nakšņojot šajā muižā bija sajūta, ka esmu nokļuvusi pāris gadsimtus atpakaļ un tas man ļoti patika! Šarms neaprakstāms. Festivālu iesaku apmeklēt ikvienam - jo tādas ziedu skulptūras nevar redzēt nekur - varbūt kaut ko līdzīgu vai uz to pusi, var redzēt Ventspilī. Bet te, ar visiem skulptūras elementiem, skaņām. Var braukt ar visu ģimeni, radiem, bēr-niem, un var pavadīt arī nedēļas nogali divvientulībā. Padomāts ir par visiem! 

Indra Salceviča kopā ar līgavaini un bērniem 

Indras komentārs:  "Izskriet caur siržu aleju, pārnakšņot baroneses numurā, iemūžināties uz papīra, izliet sveci, pagatavot parfīmu un vienkārši pavadīt lielisku nedēļas nogali @pakruojo_dvaras muižas kompleksā, nieka 110 km attālumā no Rīgas. Visa nedēļas nogale vienos priekos un piedzīvojumos!"

Iveta Simsone aizved savu mammu svinēt dzimšanas dienu

Kristīne Komarovska ar draudzenēm pavada nedēļas nogali, baudot festivāla gaisotni

View this post on Instagram

Nē, nudien! Mēs vairākkārt satiekoties brīnāmies, kā tas nākas, ka esam vienādi saģērbušās? Saprastu, ja ikdienā daudz būtu kopā, bet ne- nākammēnes apritēs 2 gadi, kopš vairs nestrādāju @piecilv , kur forši ar @shpidrilka plecu pie pleca rosījāmies (bet, paldies visiem, kas turpina zvanīt un rakstīt, ziniet #Portrets atgriezīsies- agri vai vēlu šādā vai citādā platformā 🔌). Stāsts te par vasaru un ziedu sirdīm fonā un žēlumu, ka ar katru gadu arvien mazāk laika sanāk pavadīt kopā, bet ar Tevi pa sirdīm labi lēkāt, var arī klusumā pastāvēt un varbūt ar’ labi, ka vienmēr drusku nepietiek! Klausieties Lindu Nakslokālā, kas sāk skanēt tad, kad jau pošos uz dusu 🌘-ik vakaru no 20:00 @piecilv viņi spridzina ar @aleksisvilcins 💥 Un, jā! Aizbrauciet pa sirdīm palēkāt arī jūs uz @pakruojo_dvaras #VasarasZieduFestivals #SapnisVasarasNakti ☀️ Foto meistars,protams, @mikusks ☄️

A post shared by Kristine Komarovska (@kikiikom) on

Kristīnes komentārs: Pārbraucot Latvijas robežu vienmēr ir īpašāka sajūta, tāda ir arī katru reizi, kad ir iespēja viesoties Pakrojas muižā. Ziemā te notika kolosāls Lielo Ķīnas laternu festivāls, bet šovasar muiža pārsteidz pirmo reizi sarīkojot vasaras ziedu festivālu. Kas gan vairāk vaja-dzīgs meitenēm - padzīvoties kā princesēm ziedu ielenkumā. Iesaku kā ģimenēm, tā pāriem un draudzeņu kompānijām. Forši, ka festivālu iespējams apmeklēt arī klusāku noskaņu vēloties, darba nedēļā, bez aktivitāšu kņadas, bet tiem, kam kņada vajadzīga - nedēļas nogalēs tā te sit augstu vilni - ar izjādēm, izrādēm, izpriecām, smaržu darbnīcām un citiem brīnumiem! 

FESTIVĀLA DARBA LAIKS

Festivāla teritorijas darba laiks: 
I- IV 12.00-20.00 
V 12.00- 22.00
VI 12.00- 22.00
VII 12.00- 20.00
Festivāla izklaides programmas norišu laiki: 
V 17.00- 22.00
VI 14.00- 22.00
VII 14.00- 20.00

Biļešu cenas: 6,00 – 16,00 EUR 

BRĪVDIENU AKTIVITĀŠU PROGRAMMA

Mīlestība reibina visos vecumos – tas tikai laika jautājums, kad aiz tās paklupsim un nonāksim reibinošā sapnī! 19. gs. celtais Pakrojas muižas ansamblis šajā vasarā kļūvis par lielu, ziediem rotātu Šekspīra iedvesmotu romantikas pasauli, kurā vairs nevar apjaust, kurš aktieris, kurš viesis, kur notiek luga un kur dzīve!

Aicinām piedalīties muižas amatnieku darbnīcās no plkst. 12:00 – 18:00

• Kopā parfimērijas meistari gatavosim mīlestības eliksīra lāses
• Muižas šuvēja šūs kāzu kleitas
• Mīlētājus iemūžinās muižas fotogrāfs
• Dravniece darinās sveces 
• Keramiķe gatavos kausus
• Aptiekā smaržos pēc reibinošiem ārstniecības augiem
• Muižas kučieri pa muižas teritoriju izvizinās mīlētājus
• Filcēšanas meistare darinās mīlas dievietes apmetni
• Kāzās putos Žaldoka alus
• Spirta brūzī plakšķēs un pilēs misiņa mūzika

No plkst. 13:00 – 19:00 
• Muižas telpās jūs gaidīs ekskursija ar baronesi (par papildu samaksu)
• Muižas gastronomi izsalkušos gaidīs “Kumeču ciematiņā” vai Baltajā Ziedu zālē (par papildu samaksu)
• Mīlas sala visus mīlētājus aicinās uz (ne)piespiedu kāzām
• Muižas parkā izskanēs "154 Šekspīra soneti"
• Muižas karuselis mazajiem viesiem (par papildu samaksu)
⚜️V.Šekspīra lugu uzvedumi programmā "Sapnis vasaras naktī"
plkst. 14.00 Pirmais sapnis “Likteņa lēmums” (uz galvenās skatuves)
plkst. 15.00 Otrais sapnis “Mīlas trīsstūra lamatas” (muižas balkonā)
plkst.16.00 Trešais sapnis “Dievu buramvārdi un nekrietnības” (muižas parkā)
plkst. 16.30 Mīlas mūzikas koncerts (muižas parkā)
plkst. 17.30 Modināšana - Laulības (uz galvenās skatuves)

Vairāk informācijas un biļetes šeit.

foto: Publicitātes foto