foto: LETA
Iekšlietu ministrs: bēgošā autovadītāja aizturēšanā policija rīkojās profesionāli - šāda rīcība bija nepieciešama
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.
112
2019. gada 25. jūlijs, 13:03

Iekšlietu ministrs: bēgošā autovadītāja aizturēšanā policija rīkojās profesionāli - šāda rīcība bija nepieciešama

Jauns.lv

„Droši vien cilvēkiem primārais jautājums ir, vai policija rīkojās profesionāli. Manuprāt – jā. Jau Rīgā bija izveidots automašīnu šķērslis, lai pārtvertu pārkāpēju, bet, diemžēl, pārkāpējs taranēja policijas auto un viņam bija iespēja iziet uz šosejas, jo bija diezgan liels ātrums no 180-200 km stundā,” RīgaTV 24 raidījumā „Dienas personība” sacīja Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ministrs skaidroja, ka jāsaprot - braukt ar ātrumu 180-200 km stundā no Rīgas līdz Ogrei, tas ir ļoti ātri. Ģirģens arī norādīja, ka Policija panāca šo noziedznieku, mēģināja viņu apturēt jau līdz apdzīvotajai teritorijai - Ogrei, bet, diemžēl, pārkāpējs nepakļāvās policijas rīkojumiem un neievēroja arī brīdinājuma šāvienus, faktiski taranējot arī policijas darbiniekus.

„Diemžēl, smagāk cietis ir no policistiem – motociklistam - viņam ir pleca trauma un vaļējs kājas lūzums. Viņam ir veikta operācija, viņš atrodas smagā stāvoklī, un mēs ceram, ka Valsts policijas darbinieks nezaudēs kāju. Diviem pašvaldības policistiem un divām amatpersonām arī tika nodarīti dažādi miesas bojājumi un arī vienam Valsts policijas darbiniekam ir grieztas brūces rokā, kas gūtas aizturēšanas laikā,” norādīja Ģirģens.

Pēc ministra teiktā šis gadījums nav patīkams, bet pēc pakaļdzīšanās video, kas pieejams apskatei arī sociālajos tīklos, ir jāsaprot, ka šāda policijas rīcība bija nepieciešama un tā bija galējā robeža, kad policija neko citu nevarēja darīt. 

„Kopumā es vērtēju, ka Valsts policija ir izdarījusi savu pienākumu, minētais subjekts ir aizturēts un es ceru, ka viņš saņems visbargāko sodu kāds ir iespējams,” nosodot sacīja Ģirģens.

Kā jau ziņots medijos, trešdien vakarā ceļa posmā no Rīgas uz Ogri notika spriedzes filmas cienīgi skati, kur kāds „Audi” automašīnas vadītājs nepakļāvās Valsts policijas prasībai apturēt transportlīdzekli un turpināja kustību. Pakaļdzīšanās laikā, lai noķertu autovadītāju, notika arī apšaude, ievainojot četras personas.