foto: no privātā arhīva
"Nupat jau izkrīt zobi" -  tomēr, spītējot vēzim 4.stadijā, māksliniece Knāviņa nes Latvijas vārdu pasaulē
Ingvilda Onkoloģijas centrā kārtējās ķīmijterapijas laikā.
2019. gada 25. jūlijs, 06:01

"Nupat jau izkrīt zobi" - tomēr, spītējot vēzim 4.stadijā, māksliniece Knāviņa nes Latvijas vārdu pasaulē

Jauns.lv

Māksliniece Ingvilda Knāviņa, par kuru portāls Jauns.lv vēstījis jau vairākkārt, nosvinējusi savu 59. dzimšanas dienu un nesen atgriezusies no Francijas, kur viņai pasniegta izcilības balva glezniecībā. Brauciens uz Franciju viņai bijis iespaidiem bagāts un sākotnēji šķita, ka dod labu artavu veselības uzlabošanā, taču, atgriežoties mājās, sievieti pārņēmis slimības bezspēks.

"Nu kaut kā neizdodas man labi justies. Pavisam neizdodas. It kā kaut kad manī izslēgts/ pārslēgts. Organisms nedod jaudu iet un darboties pēc vēl tik nesen zināmā ritma. Viss ir grūti. Viss. Neticami, bet fakts. Negribu būt slimniece, bet realitāte nepielūdzami par sevi atgādina. Sašķēlās un izkrita daži zobi. Atkal būs jānovērš problēma. Mani jau brīdināja, ka ķīmija paņem visu, ko grib. Šoreiz mani zobi kā nodeva par ārstešanos intensitāti," vēl būdama Francijā sociālajos tīklos rakstīja gleznotāja.

Latvijas vārdu iznes Francijā

foto: no privātā arhīva

Francijā Knāviņai pasniegts īpašs apbalvojums. Viņas darbs guvis visaugstāko atzinību starp 470 citiem konkurentiem. Plastiskās mākslas izstādē "La Rochelle" vienpadsmit žūrijas locekļi tieši Ingvildas darbu atzina par vislabāko. Tas arī bija iemesls, kādēļ māksliniece ceļoja uz Franciju, - lai tur saņemtu pagodinājumu. Latvijā nekas tāds līdz šim nav piedzīvots. Jāpiebilst, ka Francijas piedzīvojumu viņai uzdāvāja un apmaksāja draugi un notikumā iesaistītie, jo visi Knāviņas līdzekļi aiziet veselības uzlabošanā un sadzīves nodrošināšanā. Novērtējums devis būtisku dzīvesspara impulsu, tomēr ļaunais vēzis liek par sevi manīt. Fiziski grūti bijis gan ceļojumā, gan - jo īpaši - pārbraucot mājās. Ingvilda Knāviņa aktīvi turpina ārstēšanos, ķīmijterapijas kursus un visu citu vajadzīgo, taču terpijām ir smagas sekas, proti, izkrīt zobi. Tie sašķeļas, nolūzt un izkrīt. Pati māksliniece par zobu problēmu kautrējas runāt, taču atzīst, ka materiāla palīdzība kroņu un protēžu izveidošanai šobrīd būtu teju vai dzīvības cenā. Līdzcilvēku līdz šim saziedotā nauda iztērēta mērķtiecīgi dzīvības glābšanai (paildzināšanai), taču nu tā jau beidzas. Bet Ziedot.lv resursus, iespējams, prātīgāk izlietot mazu bērnu dzīvību glābšanai. Ingvildai šobrīd vajag vien iespēju apmaksāt zobārstu. Zobārsts, dr. Lazdāns, ir piekritis veikt viņas mutes dobuma sakārtošanu tiktāl, lai problēmas nerodas ar ēdiena uzņemšanu.

Iespēja palīdzēt

Mākslinieces Ingvildas Knāviņas šobrīd pieejamie darbi

gallery icon
9

Arī jūs varat palīdzēt starptautiski novērtētajai māksliniecei! Līdzēt var gan nopērkot kādu no viņas darbiem, kas vēl atrodas pašas kolekcijā, gan ziedot gleznotājai uz viņas "Swedbank" kontu (Swedbank: LV38HABA0551032632267; 
PayPal: ingvildart@gmail.com
). Ingvilda Knāviņa ir dziļi pateicīga ikvienam, kurš nepaliek vienaldzīgs un sniedz atbalstu tik grūtajā cīņā ar vēzi. 

Māksliniece Ingvilda Knāviņa piedāvā savus darbus apmaiņā pret finansiālu palīdzību cīņā ar vēzi

gallery icon
30