foto: Ekrānuzņēmums no LNT video
Traģēdija veikala stāvvietā Zolitūdē: notriektais vīrietis pirms nāves paguvis izglābt bērnu dzīvības
112
2019. gada 23. jūlijs, 15:43

Traģēdija veikala stāvvietā Zolitūdē: notriektais vīrietis pirms nāves paguvis izglābt bērnu dzīvības

Jauns.lv

21. jūlija pēcpusdienā Rīgā, Zolitūdē, stāvvietā pie lielveikala “Rimi” kāda automašīnas “Mazda” vadītāja uzbrauca gājējam, kurš no gūtajām traumām mira.

LNT raidījums “Degpunktā” ziņo, ka nobrauktais bijis kāds 59 gadus vecs kungs, kurš tobrīd kopā ar sievu devies uz tirdzniecības centru. Sieviete, izvairoties no trieciena, palēca malā, taču viņas dzīvesbiedrs nonāca zem automašīnas riteņiem. Pēc sadursmes ar gājēju “Mazda” turpināja braukt, taranēja kādu soliņu un apstājās tikai tad, kad ietriecās kāda privātīpašuma šķūnī. 

Aculiecinieki raidījumam “Degpunktā” zina stāstīt, ka pie automašīnas “Mazda” stūres atradusies kāda sieviete, kura, iespējams, bijusi alkohola vai narkotisko vielu reibumā. 

Pārdevējas, kas pie letes tirgojušas augļus un dārzeņus, labi redzēja šī traģiskā negadījuma sākumu un pat “Mazda” vadītāju. Pēc pārdevēju vārdiem, bojāgājušais vīrietis pirms pakļūšanas zem auto riteņiem paspēja izglābt dažu jauniešu dzīvības. 

“Tur bērni tieši gāja. Tas vīrietis, kas nomira, izglāba tos bērnus. Viņš viņus pagrūd malā,” stāsta incidenta aculieciniece – augļu pārdevēja Irēna. Tāpat viņa redzējusi, ka automašīnā, kas nāvējoši sabraukusi vīrieti, sēdējušas trīs sievietes. “Tā nobrauktā vīrieša sieva sēdēja un bļāva histēriski, viņa paķēra koku un skrēja pakaļa automašīnas vadītājai,” piebilst Irēna. 

Kad cilvēki nomierināja bojāgājušā vīrieša sievu, 76 gadus vecā “Mazda” šofere atgriezās savā mašīnā un sagaidīja policistu ekipāžu. Ne viņai, ne arī citiem spēkratā sēdošiem pasažieriem nebija nepieciešama mediķu palīdzība.  

Par nodarījumu pret “Mazda” šoferi ir ierosināta krimināllieta. Sods par šādu pārkāpumu ir bargs – brīvības atņemšana uz laiku līdz pat 10 gadiem.