foto: LETA
Atgādinājums visiem rīdziniekiem: obligāti jāpārslēdz līgumi par atkritumu izvešanu
2019. gada 20. jūlijs, 06:32

Atgādinājums visiem rīdziniekiem: obligāti jāpārslēdz līgumi par atkritumu izvešanu

Jauns.lv

Visiem rīdziniekiem, gan fiziskām, gan juridiskām personām, līdz 15. septembrim jāpārslēdz līgumi ar jauno atkritumu apsaimniekotāju, akciju sabiedrību "Tīrīga".

Sākot ar minēto datumu, Rīgā visiem iedzīvotājiem būs viens atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniedzējs, kas nodrošinās vienotu pakalpojumu un nosacījumus, tostarp ērtu atkritumu šķirošanas sistēmas ieviešanu, informē domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Dzintra Āboliņa.

Papildu maksa par konteineru nomu nav paredzēta. Ja privātpersona savā īpašumā vēlas šķirot atkritumus, izmantojot konteinerus, tad par to nomu jāmaksā atbilstoši cenrādim.

Saskaņā ar pašvaldības konkursa rezultātā noslēgto vienošanos maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu visiem rīdziniekiem būs 17,38 eiro par kubikmetru, neieskaitot PVN. Privātmāju iedzīvotāji paši pārslēdz līgumus, bet daudzdzīvokļu namos tos pārslēdz apsaimniekotājs, kas pēc tam informē dzīvokļu īpašniekus un nosūta rēķinu par atkritumu apsaimniekošanu. Juridisko personu līgumu pārslēgšanu nodrošina īpašuma apsaimniekotājs vai pats īpašnieks.

Līgumu pārslēgšana ir iespējama gan elektroniski vietnē tiriga.lv, gan klātienē klientu apkalpošanas centros Uzvaras bulvārī 10 vai Brīvības ielā 49/53.

"Tīrīga" publiskais partneris ir "Getliņi EKO", kas nodrošina projekta uzraudzību un vietas atkritumu laukumu izveidei. Privātais partneris ir SIA "CREB Rīga", ko izveidojuši uzņēmumi "Clean R" un "Eco Baltia vide".