foto: Ekrānuzņēmums
Alūksnē automašīna uz ietves notriec piecus gājējus; mirusi 12 gadus veca meitene
Sabiedrība
2019. gada 14. jūlijs, 11:02

Alūksnē automašīna uz ietves notriec piecus gājējus; mirusi 12 gadus veca meitene

Jauns.lv / LETA

Sestdien Alūksnē, automašīnai uzbraucot uz ietves, ievainoti četri cilvēki, bet viena mazgadīga meitene gājusi bojā, informēja Valsts policijā (VP).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Negadījums noticis plkst.12.50. Vīrietis, vadot automašīnu "Volswagen Passat Variant", uz ietves uzbrauca pieciem gājējiem - diviem pieaugušajiem un trīs bērniem.

Notikuma vietā gāja bojā mazgadīga meitene, bet cietuši četri cilvēki - divas mazgadīgas meitenes, viens vīrietis un viena sieviete. Cietušie nogādāti ārstniecības iestādē.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāvji pastāstīja, ka negadījumā bojā gāja 12 gadus veca meitene, un abi pieaugušie ar smagām traumām un galvas traumām nogādāti slimnīcā stabilā stāvoklī.

Notikušā apstākļi un iemesli tiek skaidroti.

Kopumā aizvadītajā diennaktī ceļu satiksmes negadījumos Latvijā cietuši 37 cilvēki, tai skaitā deviņi gājēji un trīs velosipēdisti.

Valstī reģistrēti 108 ceļu satiksmes negadījumi, tai skaitā 56 Rīgas reģionā, 20 - Latgalē, 12 - Vidzemē, pa desmit - Zemgalē un Kurzemē.

Ceļu satiksmes jomā tika sastādīts 601 administratīvo pārkāpumu protokols, tai skaitā 324 par ātruma pārsniegšanu, 21 par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā un viens par automašīnas vadīšanu narkotisko vielu iespaidā.