foto: aluksne.lv
Alūksnes centrā nakts laikā vairs nevarēs braukt pa visām ielām
Alūksnes pašvaldība nolēmusi drīzumā uzstādīt ceļazīmes, kas aizliegs nakts laikā piebraukt pie Alūksnes ezera un pilsētas Kultūras centra.
Novadu ziņas
2019. gada 13. jūlijs, 07:22

Alūksnes centrā nakts laikā vairs nevarēs braukt pa visām ielām

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Tuvākajā laikā alūksniešiem un pilsētas viesiem, nakts stundās braucot ar auto pa pilsētas centru, būs īpaši jāuzmanās, jo pašvaldība grasās uzstādīt aizlieguma zīmes ceļā uz novada Kultūras centru. Pilsētniekos tas raisījis arī sašutumu, jo nu vakara un nakts stundās tiks slēgts viens no ceļiem uz gleznaino Alūksnes ezeru un stāvlaukumu pie Kultūras centra.

Jau pērn Alūksnē parādījās ceļa zīme, kas aizliedz tumšajās stundās ar auto braukt  uz un gar pilsētas kapiem, bet tagad aizlieguma zīmes tiks uzstādītas arī pilsētas centrā. Alūksnes novada pašvaldība informē: „Skolas un Brūža ielu krustojumā, paredzēts izvietot ceļa zīmes, kas aizliegs iebraukt ar automašīnām teritorijā aiz minētā krustojuma no pulksten 23.00 līdz 06.00, izņemot ar Alūksnes novada pašvaldības atļauju un ar velosipēdiem.

Krustojumā izvietos ceļa zīmi „Iebraukt aizliegts” un papildzīmi „Izņemot ar Alūksnes novada pašvaldības atļauju”. Tas attieksies uz iespēju iebraukt Brūža ielā aiz Skolas un Brūža ielas krustojuma un automašīnu stāvlaukumā pie Alūksnes Kultūras centra. Pašvaldība par agresīvo un ātro braukšanu Brūža ielā ir saņēmusi sūdzības no apkārtējiem iedzīvotājiem un uzņēmuma (domājams, no Brūža ielā esošās viesnīcas „Benevilla” – red.).

Satiksmes ierobežojumi saistīti ar to, ka autovadītāji diennakts tumšajā laikā šajā teritorijā, kur ir mazintensīva satiksme, brauc agresīvi un lielā ātrumā, kā arī ar riepām bojā bruģēto stāvlaukumu pie Alūksnes Kultūras centra, skaidro Alūksnes novada pašvaldības Īpašumu nodaļas vadītājs Ingus Berkulis.

Ja automašīna minētajā teritorijā, tātad arī stāvlaukumā, būs iebraukusi līdz pulksten 23.00, no stāvlaukuma tā izbraukt drīkstēs. Savukārt, ja laika posmā, uz kuru attieksies ierobežojumi, būs nepieciešams novietot automašīnu Alūksnes Kultūras centra tuvumā, to varēs izdarīt stāvlaukumos Dzirnavu un Skolas ielā.

Saskaņā ar šiem noteikumiem teritorijās, kas ir apzīmētas ar iepriekš minētajām zīmēm, un laikā, kas norādīts uz papildzīmes, ar pašvaldības izsniegtu atļauju var iebraukt darba pienākumu pildīšanai, pakalpojumu sniedzēji, ar kuriem pašvaldībai ir noslēgts līgums par pakalpojumu (tirdzniecība, izklaides uz ūdens un citu) nodrošināšanu teritorijās, remontdarbu vai būvniecības darbu veikšanas nodrošināšanai, kā arī pasākumu mākslinieciskās un tehniskās norises nodrošināšanai”.

Tas nozīmē, ka par šo noteikumu pārkāpšanu autovadītājiem var piespriest 55 eiro lielu naudas sodu un divus soda punktus. Kā skaidro pašvaldībā, šāds aizliegums pieņemts tādēļ, ka šīs ielas nakts stundās savām nelegālajām driftošanas sacensībām izmanto pārgalvīgi autobraucēji. Pašvaldības lēmums gan izraisījis plašas vietējo diskusijas, kas par šo lēmumu izsaka neapmierinātību.

Laikrakstā „Alūksnes un Malienas Ziņas” un interneta forumos tagad ironizē, ka Alūksnē drīz būs aizliegts iebraukt vispār. Kāds uzņēmējs pauž, ka jēdzīgāk Brūža ielā būtu uzstādīt ātrumvaļņus – guļošos policistus un ka vispār šāds lēmums ir pretlikumīgs, jo Alūksnes Kultūras centrs ir rekonstruēts par Eiropas fondu līdzekļiem un pēc noteikumiem piekļūšanu pie tā nedrīkst ierobežot.

Tēmas