foto: LETA
Levitam piešķir Triju Zvaigžņu ordeņa un Viestura ordeņa augstāko šķiru
Valsts augstākie apbalvojumi - Triju Zvaigžņu ordenis, Viestura ordenis un Atzinības krusts augstākās šķiras, kurus saskaņā ar likumu piešķir Valsts prezidentam, stājoties amatā.
Politika
2019. gada 8. jūlijs, 10:27

Levitam piešķir Triju Zvaigžņu ordeņa un Viestura ordeņa augstāko šķiru

Jauns.lv / LETA

Valsts prezidentam Egilam Levitam, šodien stājoties valsts pirmās amatpersonas amatā, tika piešķirta Triju Zvaigžņu ordeņa un Viestura ordeņa augstākā šķira, kā arī Triju Zvaigžņu ordeņa ķēde.

Kā informēja Saeimas Preses dienestā, Valsts apbalvojumu likums nosaka, ka Valsts prezidents, stājoties amatā, iegūst tiesības arī uz Atzinības krusta augstāko šķiru, taču tā Levitam jau bija piešķirta par nopelniem Latvijas valsts labā.

Valsts ordeņu piešķiršanas ceremonijā Levits apliecināja, ka centīsies īstenot ordeņu devīzes, uz kurām pasākumā norādīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Triju Zvaigžņu ordeņa devīze ir "Per aspera ad astra" ("Caur ērkšķiem uz zvaigznēm"), Viestura ordeņa devīze ir "Confortamini et pugnate" ("Esiet stipri un cīnieties") un Atzinības krusta devīze ir "Pour les honnetes gens" ("Godaprāta ļaudīm").

FOTO: Egils Levits ar svinīgo solījumu stājas Valsts prezidenta amatā

Jaunais Valsts prezidents Egils Levits, uzņemoties amata pienākumus, pirmdien Saeimas ārkārtas sēdē nodeva svinīgo solījumu.

gallery icon
7