foto: Ekrānuzņēmums
Itāļu mākslas portāls Theblogartpost.it vasaras labāko festivālu izlasē iekļauj arī mūzikas festivālu Rīga Jūrmala
Kultūra
2019. gada 28. jūnijs, 12:50

Itāļu mākslas portāls Theblogartpost.it vasaras labāko festivālu izlasē iekļauj arī mūzikas festivālu Rīga Jūrmala

Karlīna Timofejeva

Jaunais mūzikas festivāls RĪGA JŪRMALA (RJMF2019) ir iekļauts itāļu mākslas portālā https://theblogartpost.it/ Eiropas vasaras akadēmiskās mūzikas festivālu izlasē kopā ar Zalcburgas, Baireitas, Lucernas, Verbjē, Savonlinnas, Minhenes operas festivāliem un BBC Proms, izceļot RJMF pirmreizīgumu un viesmākslinieku līmeni.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Portāls īpaši akcentē Bavārijas Radio simfoniskā orķestra koncertu ar vijolnieku Julianu Rahlinu (19.07., LNO) un Londonas simfoniskā orķestra, diriģenta Džanandrea Nozedas un pianista Sondžina Čo uzstāšanos (30.08., Dzintaru koncertzāle).

Šī gada vasarā Latvijā notiks jauns pasaules līmeņa simfonisko orķestru festivāls “RĪGA JŪRMALA”, kura ietvaros Rīgā un Jūrmalā muzicēs tādi orķestri un pasaulslaveni diriģenti kā Bavārijas Radio simfoniskais orķestris un Suzanna Melki, Izraēlas filharmoniskais orķestris un Zubins Meta, Londonas simfoniskais orķestris un Džanandrea Noseda un Krievijas Nacionālais orķestris un Mihails Pļetņovs, kā arī daudzi izcili izpildītājmākslinieki, kas Latvijā un Baltijas reģionā muzicēs pirmo reizi.

RJMF2019 organizatori ir pārliecināti par nepieciešamību nodrošināt pasākumu pieejamību iespējami plašai  auditorijai – biļešu cenas uz koncertiem ir sākot no EUR 10 uz jauno talantu koncertiem Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē un Lielajā Ģildē, sākot no EUR 15 uz koncertiem Dzintaru koncertzālē. Pilnībā izpārdotas biļetes ir uz Bavārijas Radio simfoniskā orķestra koncertiem Latvijas Nacionālajā operā. Pensionāriem, studentiem un akadēmisko mūzikas iestāžu pārstāvjiem biļešu cenām ir 20% atlaide.