foto: Paula Čurkste/LETA
Pieturvietā "13. janvāra iela" izvietoti pirmie reāllaika tablo
SIA "Rīgas satiksmes" transportlīdzekļu pieturvietā 13. janvāra ielā uzstādīts elektroniskais tablo, kurā būs redzams reālais transportlīdzekļu pienākšanas laiks.
Runā Rīga
2019. gada 27. jūnijs, 18:02

Pieturvietā "13. janvāra iela" izvietoti pirmie reāllaika tablo

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Pieturvietā “13. janvāra iela” izvietoti pirmie divi elektroniskie reāllaika tablo. Kopumā pilsētas pieturvietās līdz rudenim pakāpeniski tiks uzstādīti 11 tablo, līdz gada beigām skaits varētu tikt papildināts vēl par 4, kuros būs redzams aktuālais laiks līdz transporta pienākšanas brīdim pieturvietā, portālu Jauns.lv informēja „Rīgas satiksmē”.

Visi “Rīgas satiksmes” sabiedriskie transporta līdzekļi ir aprīkoti ar automātisko transporta līdzekļa atrašanās vietas un kustības kontroles sistēmu (AVLS), kas nosaka transporta atrašanās vietu un vidējo pārvietošanās ātrumu maršrutā. Balstoties uz to, pieturvietu elektroniskie tablo saņems informāciju un attēlos prognozēto pienākšanas laiku pieturvietā.

Šogad “Rīgas satiksme” pieturvietās izvietos dažādu veidu un izmēru elektroniskos tablo, lai pārbaudītu un noskaidrotu piemērotākos turpmākai lietošanai pilsētā. Piemēram, pieturvietās, kurās apstājas vairāku maršrutu un veidu transporta līdzekļi, būs lielāka izmēra tablo, savukārt pieturvietās ar mazāku noslodzi tiks izvietoti energoefektīvi mazāka izmēra tablo.

Informatīvie reāllaika tablo tiks izvietoti tajās pieturvietās, kurās ir lielāka pasažieru plūsma un kuras biežāk izmanto pilsētas viesi, kā arī ir pieejams nepieciešamais tehniskās infrastruktūras nodrošinājums. Tablo izvietošanas mērķis ir modernā veidā nodrošināt pasažieriem informāciju par transportlīdzekļu aktuālo pienākšanas laiku pieturvietā.

Pieturvietas, kurās ir uzsākti informatīvo tablo izvietošanas darbi:

Pieturvieta

Virziens

“13. janvāra iela”

No centra

“13. janvāra iela”

Uz centru

“A. Čaka iela”

Uz centru

“Botāniskais dārzs”

Uz centru

“Grēcinieku iela”

No centra

“Mežciems”

Uz centru

“Merķeļa iela”

No centra

“Nacionālais teātris”

No centra

“Pērnavas iela”

Uz centru

“Stārķu iela”

Uz centru

“Valsts arhīvs”

Uz centru

Plašāku informāciju par „Rīgas satiksmes” piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājaslapā www.rigassatiksme.lv vai sociālajos tīklos „twitter”, „facebook”.