Bērnu slimnīcas fonds negaidīti saņem ziedojumu miljons eiro apmērā
Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.
Sabiedrība
2015. gada 30. decembris, 23:07

Bērnu slimnīcas fonds negaidīti saņem ziedojumu miljons eiro apmērā

Jauns.lv

Bērnu slimnīcas fonds ziedojumā saņēmis vienu miljonu eiro, apstiprināja fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Trešdienas vakarā viņa "twitter" tīklā ierakstīja: "Vairākkārtīgi skaitījām nulles, nespējot noticēt :)"

Dambiņa aģentūrai BNS pastāstīja, ka ziedojuma summa ir pārsteigums, jo ar uzņēmumu nebija runāts par ziedojuma apmēru. Kompānijai tika nosūtīts ziedojuma līgums, kurā tad pats uzņēmums varēja ierakstīt summu. Konkrēts ziedojuma mērķis vēl nav atrunāts, jo "tikai šovakar ieraudzījām ziedojumu un vēl kādu laiku nespējām noticēt".

"Šī ir pirmā reize, kad saņemam tik lielu ziedojumu un esam no sirds pateicīgi par ieguldījumu bērnu slimnīcas attīstībā," viņa pauda.

Bērnu slimnīcas fonds plāno tikties ar uzņēmuma īpašniekiem nākamā gada sākumā un pārrunāt, kā vērtīgāk un labāk naudu ieguldīt, jo ir skaidrs, ka par šādu summu var veikt lielus un nozīmīgus uzlabojumus slimnīcā.

Dambiņa minēja arī kādu faktu no vēstures. "Bērnu slimnīcas celtniecību 1895.gadā uzsāka ar ziedoto 500 000 rubļu palīdzību, tagad sanāk, ka pirmais ziedojums ir pārspēts."

Ziedojumu veicis "Mikrotīkls".

Nodibinājums "Bērnu slimnīcas fonds" darbojas kopš 2001.gada. Fonda mērķi ir atbalstīt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas attīstību, veicināt finanšu līdzekļu un citas palīdzības piesaisti, lai slimnīcā uzlabotos ārstniecības pakalpojumu kvalitāte, slimnīcas vide un atmosfēra, kā arī radīt pacientiem, viņu vecākiem un apmeklētājiem komfortablu vidi.

Aģentūras BNS biznesa informācijas portāla "Baltic Business Service" apkopotie dati liecina, ka "Mikrotīkls" pērn bija ceturtais lielākais informācijas tehnoloģiju nozares uzņēmums Latvijā. Atbilstoši datubāzes "Lursoft" informācijai kompānijas apgrozījums 2014.gadā bija 135,385 miljoni eiro, bet peļņa - 34,402 miljoni eiro. Uzņēmums uz pusēm pieder Arnim Riekstiņam un ASV pilsonim Džonam Mārtinam Talijam.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA