Šī brīža Saeima ir krietni aktīvāka uz likumu pārkāpšanu nekā priekšgājēji
Biežākais viesis uz Saeimas "kauna staba" - Guntis Belēvičs.
Politika
2015. gada 31. decembris, 16:54

Šī brīža Saeima ir krietni aktīvāka uz likumu pārkāpšanu nekā priekšgājēji

Jauns.lv

Šajā sasaukumā Saeima 14 reizes lēmusi par deputātu izdošanu administratīvai sodīšanai, sacīja Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs (S).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz šim 12.Saeima ir 14 reizes lēmusi par deputātu izdošanu administratīvai sodīšanai. Tikmēr iepriekšējā Saeimas sasaukuma darbības laikā trīs gados parlaments kopumā 15 reizes lēma par deputātu izdošanu administratīvai sodīšanai, sacīja Orlovs.

Pašlaik no sodīšanai izdotajiem deputātiem septiņi ir Zaļo un zemnieku savienības pārstāvji, trīs ir no "Vienotības" frakcijas, bet pa vienam - no Latvijas Reģionu apvienības un "No sirds Latvijai".

Visvairāk - septiņos gadījumos - deputāti sodīti saistībā ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, četri gadījumi saistīti ar iespējamu interešu konfliktu, bet vēl divi ar valsts amatpersonu deklarācijas aizpildīšanu.

Trīs reizes Saeima lēma par Gunta Belēviča (ZZS) izdošanu administratīvai sodīšanai, bet pārējie politiķi - Veiko Spolītis, Juris Vectirāns (ZZS), Raimonds Bergmanis (ZZS), Kārlis Seržants (ZZS), Silvija Šimfa (NSL), Solvita Āboltiņa (V), Artuss Kaimiņš (LRA), Artis Rasmanis (ZZS), Jānis Trupovnieks (ZZS), Rihards Eigims (ZZS) un Hosams Abu Meri (V) - izdoti sodīšanai pa vienai reizei.

Orlovs uzsvēra, ka 12.Saeimā, salīdzinot ar iepriekšējo parlamenta sasaukumu, ir pieaudzis deputātu izdarīto administratīvo pārkāpumu skaits. Arī pagājušajā sasaukumā deputāti visbiežāk izdoti administratīvai sodīšanai saistībā ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Situācija ar deputātu izdošanu administratīvai sodīšanai atkal aktualizējusi jautājumu par deputātu administratīvās imunitātes atcelšanu, un Saeima pašlaik skata attiecīgus grozījumus Satversmē.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA