foto: LETA
Saeimas vairākums joprojām neļauj Didzim Šmitam mainīt komisiju
Saeimas deputāts Didzis Šmits.
Politika
2019. gada 20. jūnijs, 12:28

Saeimas vairākums joprojām neļauj Didzim Šmitam mainīt komisiju

Jauns.lv / LETA

Saeimas vairākums šodien lēma joprojām nedot iespēju deputātam Didzim Šmitam (KPV LV) beigt darbu Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijā.

Lēmumprojektu par Šmita atsaukšanu no Ilgtspējīgas attīstības komisijas izskatīšanai Saeimā iesniedza viņš pats, kā arī deputāti Aldis Gobzems, Viktors Valainis (ZZS), Jūlija Stepaņenko, Karina Sprūde, Dana Reizniece-Ozola (ZZS), Linda Liepiņa, Māris Kučinskis (ZZS), Anda Čakša (ZZS) un Janīna Jalinska (KPV LV). Šie paši deputāti rosināja Šmitu iekļaut Saeimas Pieprasījumu komisijas sastāvā.

Taču Saeimas deputātu vairākums nobalsoja pret Šmita atsaukšanu no Ilgtspējīgas komisijas, tādējādi pagaidām nedodot iespēju deputātam nomainīt komisiju.

Šmits uzsvēra, ka, neļaujot viņam mainīt komisiju, koalīcija pārkāpj likumu. Viņš brīdināja, ka kādu dienu šo lietu varētu skatīt Satversmes tiesa.

Jautājums par iespēju Šmitam nomainīt komisiju Saeimas dienaskārtībā bija arī pagājušajā nedēļā, taču deputātu vairākums nobalsoja pret šī priekšlikuma iekļaušanu sēdes darbakārtībā. Pēc minētās plenārsēdes Šmits izstājās no partijas "KPV LV" Saeimas