foto: LETA
Saeimas vairākums pagaidām nedod iespēju Šmitam mainīt komisiju
Saeimas deputāts Didzis Šmits
Politika
2019. gada 13. jūnijs, 12:47

Saeimas vairākums pagaidām nedod iespēju Šmitam mainīt komisiju

Jauns.lv / LETA

Saeimas vairākums šodien lēma pagaidām nedot iespēju deputātam Didzim Šmitam (KPV LV) beigt darbu Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijā.

Lēmumprojektu par Šmita atsaukšanu no Ilgtspējīgas attīstības komisijas izskatīšanai Saeimā iesniedza viņš pats, kā arī deputāti Aldis Gobzems, Viktors Valainis (ZZS), Jūlija Stepaņenko, Karina Sprūde, Dana Reizniece-Ozola (ZZS), Linda Liepiņa, Māris Kučinskis (ZZS), Anda Čakša (ZZS) un Janīna Jalinska (KPV LV). Šie paši deputāti rosināja Šmitu iekļaut Saeimas Pieprasījumu komisijas sastāvā.

Taču Saeimas deputātu vairākums nobalsoja pret jautājuma par Šmita atsaukšanu no Ilgtspējīgas komisijas iekļaušanu sēdes darbakārtībā, tādējādi pagaidām nedodot iespēju deputātam nomainīt komisiju. Pret jautājuma iekļaušanu darbakārtībā balsoja 52 deputāti.

Gobzems, atgādinot, ka līdzīga situācija bija piedzīvota arī Stepaņenko gadījumā, uzsvēra, ka tādējādi tiek ierobežotas Saeimas deputātu iespējas mainīt darbu komisijā.

"Jūs to izdarījāt tāpēc, ka jums ir bailes, ka Pieprasījumu komisijā jums izmainīsies balsu pārsvars un ka var notikt tāda drausmīga situācija, ka ministrijai varētu nākties atnākt uz parlamentu," izteicās Gobzems.

Tai pat laikā deputāti piekrita lemt par deputātes Ivetas Benhenas-Bēkenas (KPV LV) atsaukšanu no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas, viņu ievēlot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā. Tāpat parlamentārieši piekrita lemt par Ērika Pucena (KPV LV) atsaukšanu no Eiropas lietu komisijas, viņu ievēlot par Pieprasījumu komisijas locekli.