foto: Paula Čurkste/LETA
Ijabs pagaidām neplāno pārcelties uz dzīvi Briselē
Ijabs norādīja, ka plāno turpināt darbu Latvijas Universitātē, tomēr būtiski samazinātā apmērā.
Politika
2019. gada 11. jūnijs, 08:10

Ijabs pagaidām neplāno pārcelties uz dzīvi Briselē

Jauns.lv / LETA

No apvienības "Attīstībai/Par!" Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētais deputāts Ivars Ijabs pagaidām neplāno pārcelties uz dzīvi Briselē, jo viņam Rīgā ir ģimene, kā arī pasniedzēja darbs, sacīja politiķis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš norādīja, ka plāno turpināt darbu Latvijas Universitātē, tomēr būtiski samazinātā apmērā. Ijabs plāno lasīt vienu lekciju kursu, lai nezaudētu kontaktu ar studentiem.

Kā norādīja eiroparlamentārietis, viņa komiteju prioritātes ir Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komiteja, kā arī Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komiteja.

Vienlaikus Ijabs atzina, ka tas, kādās komitejās viņš strādās, varētu tapt skaidrāks jūlijā. Patlaban esot savāktas deputātu prioritātes, bet to, kurā komisijā kurš deputāts strādās, rēķina pēc proporcionalitātes principa, kas, viņaprāt, nav pārāk labvēlīga sistēma mazajām valstīm un delegācijām.

Ijabs norādīja, ka neformāli notikušas arī sarunas par dalību komisijās ar citiem no Latvijas ievēlētajiem deputātiem, un būtisku interešu pārklāšanos politiķis nav novērojis.

Pagaidām Ijabs vēl nav izraudzījies savu padomnieku komandu, jo vispirms vēlas saprast, kādās komitejās viņš strādās. Politiķis piebilda, ka no komiteju sadalījuma būs atkarīgs arī kādas kompetences būs nozīmīgas viņa komandā.

Kā ziņots, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) 31.maijā apstiprināja galīgos EP vēlēšanu rezultātus.

Saskaņā ar apstiprinātajiem rezultātiem EP ir ievēlēti Valdis Dombrovskis (JV), Sandra Kalniete (JV), Nils Ušakovs (S), Andris Ameriks (GKR/S), Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), Ijabs un Tatjana Ždanoka (LKS).

CVK šo lēmumu pieņēma, ņemot vērā par partijām nodoto balsu skaitu. Vislielāko atbalstu - 26,2% - EP vēlēšanās saņēmusi "Jaunā Vienotība". Par "Saskaņu" nobalsojuši aptuveni 17,5% vēlētāju, bet par nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - ap 16,4% vēlētāju. Apvienību "Attīstībai/Par!" atbalstījuši ap 12,4% vēlētāju, bet partiju "Latvijas Krievu savienība" - ap 6,2% balsstiesīgo.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās