foto: Publicitātes
Festivāla Rīga Jūrmala pirmo mūzikas klubu “Ekselence” varēs vērot arī tiešraidē
Kultūra
2019. gada 5. jūnijs, 11:23

Festivāla Rīga Jūrmala pirmo mūzikas klubu “Ekselence” varēs vērot arī tiešraidē

Karlīna Timofejeva

5. jūnijā sāksies mūzikas festivāla Rīga Jūrmala notikumu cikls – mūzikas klubs “Ekselence”, kas tiek organizēts sadarbībā ar festivāla partneri - Latvijā vadošo piena pārstrādes uzņēmumu “Food Union” un gardēžu saldējumu “Ekselence”. Kluba apmeklētājiem būs iespēja ielūkoties slavenāko skaņdarbu, to radītāju un izpildītāju dzīves gājuma, kā arī vēsturisko notikumu neredzamajā pusē – aizkulisēs.

5. jūnija klubs “Rožu kavalieris un Mariss Jansons” notiks Andreja Upīša memoriālajā muzejā (Brīvības bulvāris 38, dz. 4). Komponists Rihards Štrauss un viņa opera “Rožu kavalieris” ir nozīmīgs skaņdarbs Marisa Jansona karjerā, savukārt Mariss Jansons ir viena no Latvijas mūzikas izcilībām. Pirmais mūzikas klubs “Ekselence” notiks vietā, kur pagājusi Maestro bērnībā, jo tieši A.Upīša memoriālajā muzejā, tolaik – komunālajā dzīvoklī – dzīvoja diriģenta Arvīda Jansona ģimene. Mūzikas kluba pamatā ir muzikologa Mikus Čežes priekšlasījumi. Tā kā skatītāji ir izrādījuši milzīgu interesi un sēdvietu skaits pasākuma norises vietā ir ierobežots, mūzikas klubu būs iespēja vērot tiešraidē gan festivāla profilā sociālajā vietnē Facebook, kā arī portālā delfi.lv un diena.lv

Nākamie mūzikas kluba “Ekselence” pasākumi notiks 3. jūlijā (veltīts  apmātības tēmai, skatot to caur Sergeja Prokofjeva un Žorža Bizē opusu prizmu, kā arī 31. Jūlijā (“Vīzijas par Rīgu 19. gadsimta vidū”).

Par mūzikas festivālu Rīga Jūrmala

Šī gada vasarā Latvijā notiks jauns pasaules līmeņa simfonisko orķestru festivāls “Rīga Jūrmala” (turpmāk – RJMF), kura ietvaros Rīgā un Jūrmalā muzicēs tādi orķestri un pasaulslaveni diriģenti kā Bavārijas Radio simfoniskais orķestris un Mariss Jansons, Izraēlas filharmoniskais orķestris un Zubins Meta, Londonas simfoniskais orķestris un Džanandrea Noseda un Krievijas Nacionālais orķestris un Mihails Pļetņovs, kā arī daudzi izcili izpildītājmākslinieki, kas Latvijā un Baltijas reģionā muzicēs pirmo reizi.

Festivāla atklāšanas sezona aptvers četras nedēļas nogales, sākot no 19. jūlija līdz 1. septembrim, koncertiem norisinoties Latvijas Nacionālajā Operā un Dzintaru koncertzālē. Vairāk par RJMF 2019 -  www.riga-jurmala.com.