foto: LETA
Vienpadsmit KPV LV deputāti vienojušies, ka balsos par Levitu
Kaimiņš jau iepriekš pauda, ka atbalsta Levita kandidatūru.
Politika
2019. gada 29. maijs, 07:40

Vienpadsmit KPV LV deputāti vienojušies, ka balsos par Levitu

Jauns.lv / LETA

Partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas kodols, ko sevī ietver 11 deputāti, ir pieņēmis lēmumu Valsts prezidenta amatā atbalstīt Eiropas Savienības Tiesas tiesnesi Egilu Levitu, šorīt intervijā Latvijas Radio paziņoja partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zakatistovs atzina, ka frakcijai nebija viegli pieņemt lēmumu par atbalstu Levitam, jo pirmajā tikšanās reizē minētais kandidāts nepārliecināja frakcijas vairākumu. Taču otrajā tikšanās reizē, kad jau bija zināmi visi trīs Valsts prezidenta amata kandidāti, frakcijas deputāti pārliecinājās, ka viņš par Latvijas tautu domā tūkstoš gados un viņš redz, kur Latvijas nācija jau attīstījusies un to turpinās darīt.

Zakatistovs atzina, ka kodolu veido 11 "KPV LV" Saeimas frakcijas deputāti, līdz ar to Levits var rēķināties ar tik lielu deputātu atbalstu.

Deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) žurnālistiem apliecināja, ka balsos par Levitu, savukārt parlamentārieši Ieva Krapāne (KPV LV), Ramona Petraviča (KPV LV), Ēriks Pucens (KPV LV) un Ivars Puga (KPV LV) neatklāja savu izvēli. Petraviča pastāstīja, ka frakcijas iekšējie opozicionāri lēmuma pieņemšanā nepiedalījās, bet pārējam frakcijas kodolam būs vienots balsojums.

Uz Valsts prezidenta amatu kandidē Levits, tiesībsargs Juris Jansons un Saeimas deputāts, "KPV LV" frakcijas opozicionārs Didzis Šmits.