foto: Mārtiņš Ziders
"Latvijas gada motocikls 2019” testos konkurē pārdrošas inovācijas un nostalģisks “vintāžs”
Žūrija jau agri no rīta sapulcējās golfa kluba Viesturi stāvlaukumā, un spītējot īslaicīgam lietum sāka apspriest dīleru piegādātos motociklus.
Sabiedrība
2019. gada 23. maijs, 23:15

"Latvijas gada motocikls 2019” testos konkurē pārdrošas inovācijas un nostalģisks “vintāžs”

Karlīna Timofejeva

Pagājušā gada “motociklu vasara” atstāja pozitīvu rezonansi ne tikai uz tūrisma un aktīvās atpūtas cienītājiem. Kā ideāla moto izbraukumiem tā atzīta neskaitāmās motociklistu sarunās. Arī šī gada saulainais un siltais pavasaris un motociklu sezonas atklāšanas parādes diena, kura pulcināja rekordlielu dalībnieku skaitu, vedināja domāt, ka motociklistu entuziasms uzņēmis nebijušus apgriezienus.

Ņemot vērā Latvijas galvaspilsētas Rīgas pēdējo gadu īpatnējo fenomenu – ilgstošus un nesteidzīgus ielu remontus, kurus nu jau papildina arī slēgti tilti, daudziem liek aizdomāties par komfortablā un ar kondicionieri apgādātā, bet stāvošā sastrēgumos automobiļa nomaiņu uz kādu kustīgāku, manevrēt spējīgāku transportlīdzekli. Kādam tas būs divritenis, kādam no šķūnīša izvilkts mopēds, bet būs arī  ļaudis, kas ieguvuši savā īpašumā jaunu motociklu.

”Latvijas gada motocikls 2019” testu diena

Uz “Latvijas gada motocikls 2019” goda pjedestālu šogad pretendē un testos piedalījās 20 motocikli.

gallery icon
198

Tādēļ tikai loģiski, ka šogad dīleru piedāvātais braucamrīku klāsts ir plašs un daudzpusīgs, pielāgojams dažādām gaumēm. Tas  žūrijas darbu padara stipri grūtāku, jo viena lieta ir izvēlēties līderi kādā apakškategorijā, piemēram tūrisms, vai enduro, bet cita – no šī kaleidoskopa izvēlēties atbilstošāko kandidātu, kam piešķirt “Latvijas gada motocikls” uzvarētāja godu.

Uz “Latvijas gada motocikls 2019” goda pjedestālu šogad pretendē un testos piedalījās 20 motocikli:

BMW C400 X
BMW F 850 GS Adventure
CanAm Ryker Rally 900
Ducati Diavel 1260S
Harley Davidson FXDR 114
Honda CB650R
Honda CRF 450L
Honda Forza 300 ABS
Honda Monkey 125
Husqvarna Svartpilen 701
JAWA 660 Vintage
KTM 690 SMC
Mash Falcone Red 125
Royal Enfield Continental GT 650
Royal Enfield Interceptor 650
SWM ACE OF SPADES 125
SWM RS300R
Triumph Scrambler 1200 XE
Triumph Speed Twin 1200
Yamaha Niken 2019
 
Žūrija jau agri no rīta sapulcējās golfa kluba Viesturi stāvlaukumā, un, spītējot īslaicīgam lietum, sāka apspriest dīleru piegādātos motociklus. Jau bija paredzams, ka lielāko interesi un ažiotāžu saņems inovatīvais "Yamaha Niken" ar divu riteņu priekšējo dakšu un superjaudīgais  – tehnoloģijām pārbagātais "Ducati Diavel 1260S". Nevienu neatstāja vienaldzīgu mazais un simpātiskais "Honda Monkey 125" un nostalģiju uzdzenošā "JAWA 660 Vintage" versija, vai futūristiskais" CanAm Ryker Rally 900" modelis, lieliski nostrādātais "Triumph Scrambler 1200 XE", jaudīgais un ergonomiskais "BMW F 850 GS Adventure". Arī citi modeļi nepalika ēnā, katram bija sava odziņa ar ko paspīdēt.  

Žūrijas, kura sastāvā ir moto eksperti, instruktori, sportisti, ceļotāji un žurnālisti, vērtējums tiks apkopots un galvenās balvas ieguvējs, kā arī apakškategoriju uzvarētāji, tikls paziņoti 27. jūnijā t/c Mols. “Latvijas gada motocikls” uzvarētājs saņems juveliermākslinieka Oļega Auzera sudrabā veidoto ceļojošo balvu.